Co všechno je na DeFi riskantní?
Nedávno jsem se začal zajímat o DeFi a přemýšlím, co všechno se za tím skrývá. Je to přece revoluční způsob, jak investovat a spravovat finance, ale zároveň slyším spoustu varování o rizicích, která s tím souvisejí. Jaké konkrétní faktory dělají DeFi tak riskantním? Mám na mysli nejen technické aspekty, jako jsou smart kontrakty a jejich možné chyby, ale i otázky týkající se likvidity a volatility těchto aktiv. Jak se chránit před hackerskými útoky nebo ztrátou peněz v případě selhání platformy? A co regulace? Ovlivňují nějakým způsobem bezpečnost DeFi projektů? Vím, že existují různá schémata a podvody, které se snaží využít důvěřivosti investorů. Jak poznat, které projekty jsou důvěryhodné a které ne? Zajímalo by mě také, jaká je skutečná povaha decentralizace v DeFi a zda to přináší více výhod nebo více problémů. Když investuji do něčeho, co je tak nové a nestabilní, jaké bych měl mít očekávání? Je to opravdu pro každého nebo by se měli lidé držet tradičnějších forem investování? Rád bych slyšel názory dalších investorů nebo odborníků na tyto otázky.