Charts.cz/Fórum/Které oblasti v nemovitostech rostou nejrychleji letos?

Které oblasti v nemovitostech rostou nejrychleji letos?

Poslední dobou se hodně mluví o realitním trhu a o tom, jak se rychle mění. Zajímalo by mě, které konkrétní oblasti v nemovitostech zažívají letos největší růst. Mám na mysli nejen velká města, ale i menší lokality, které by mohly být zajímavé pro investice. Vím, že ceny nemovitostí v některých regionech stoupají strmě, ale jaké faktory tento růst ovlivňují? Myslíte, že to je způsobeno třeba migrací lidí za prací nebo změnou životního stylu po pandemii? A co třeba trendy jako práci z domova? Kde mají lidé teď tendenci kupovat nemovitosti? Pokud máte nějaké konkrétní tipy nebo zkušenosti s oblastmi, které letos rostou, byl bych rád za každou radu. Jak to vidíte vy? A co si myslíte o investicích do nemovitostí v kontextu aktuální ekonomické situace? Je dobrý čas na nákup nových nemovitostí nebo je lepší počkat? Děkuju předem za vaše názory!

141 slov
1.4 minut čtení
15. 1. 2023
Olga Hradilová
Olga Hradilová

Když se podíváš na letošní trendy v nemovitostech, tak některé regiony opravdu zažívají boom. Třeba oblast kolem Brna nebo Plzně se dost rozvíjí, hodně lidí tam hledá bydlení kvůli práci a kvalitě života. I menší města jako Hradec Králové nebo Olomouc nabízejí zajímavé příležitosti, protože ceny jsou pořád nižší než v Praze. Lidi se stěhují za lepším životem a často jim nevadí dojíždět do větších měst, protože teď můžou pracovat z domova. To dává smysl i pro investice, protože poptávka po domech s většími zahradami roste. Teď je asi dobrý čas na nákup, ale záleží na tvé strategii a finanční situaci. Pokud máš možnost, jít do toho teď, může to být fajn krok, ale musíš být obezřetný – trh může být vrtkavý.

122 slov
1.2 minut čtení
21. 2. 2023
Josef Prokop
Josef Prokop

Taky jsem si toho všiml, že ceny nemovitostí jdou nahoru, hlavně ve městech jako Praha a Brno. Ale co mě překvapilo, tak i menší města jako Plzeň nebo Olomouc začínají být dost žádaná. Lidi se stěhujou za prací a taky kvůli lepšímu bydlení, což je asi důsledek té práce z domova. Po pandemii si víc lidí uvědomilo, že ne každej musí bejt v kanceláři, takže hledaj prostory s většíma zahradama nebo klidnější lokalitou. Zároveň se zdá, že investice do nemovitostí jsou teď fakt v kurzu, protože úrokový sazby hypoték jsou na historickým minimu, což láká k nákupu. Ale já bych byl opatrnej – ekonomika je dost vrtkavá a nevíme, co nás čeká. Možná by bylo lepší počkat a sledovat vývoj trhu, než skočit do investice.

125 slov
1.3 minut čtení
30. 6. 2024
David Buchta
David Buchta