Charts.cz/Fórum/Které kategorie NFT mají nejlepší návratnost investice?

Které kategorie NFT mají nejlepší návratnost investice?

Zajímalo by mě, jaké kategorie NFT se v poslední době ukázaly jako nejvýnosnější pro investory. S tím, jak se trh s NFT stále vyvíjí, přemýšlím, jestli jsou umělecké NFT stále na vrcholu, nebo jestli se nějaké jiné oblasti stávají atraktivnějšími. Například co takové herní NFT? Mám pocit, že s rostoucí popularitou her a metaverse by mohly nabízet skvélé příležitosti. Nebo když se podíváme na NFT související s hudbou – tam je také spousta potenciálu, ale jak to vypadá s návratností? A co třeba kolekce známých značek nebo sportovní memorabilie? Je tam velký zájem? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, které kategorie podle vás přinášejí nejlepší zisk a proč. Jaké máte zkušenosti s investováním do různých typů NFT? Měli jste úspěch s nějakými konkrétními projekty nebo platformami? Jaký typ NFT byste doporučili někomu, kdo teprve začíná? Myslíte si, že jsou tu nějaká skrytá místa nebo trendy, které by mohly v brzké době vzrůst?

153 slov
1.5 minut čtení
15. 8. 2024
Roman Zach
Roman Zach

Co se týče návratnosti investic do NFT, umělecké NFT stále vedou, ale herní NFT mají obrovský potenciál. Roste popularita metaverse a herních platforem, takže investice do herních assetů se může vyplatit. Například NFT postavy nebo itemy z populárních her se prodávají za slušné peníze. Z hudební scény taky přichází zajímavé projekty, ale tam to zatím není tak masový hit. Co se značkových kolekcí nebo sportovní memorabilie týče, tam je určitě zájem, ale je potřeba dávat pozor na autenticitu a poptávku. Mám pocit, že pro začátečníky je dobré koukat na menší projekty s vysokým zapojením komunity – ty mohou překvapit. Kdo ví, co další trendy přinesou, ale já osobně bych se nebál prozkoumat ty víc niche oblasti, možná tam jsou skrytá esa.

121 slov
1.2 minut čtení
2. 2. 2025
Alena Machová
Alena Machová

Tak jo, co se týče návratnosti investic do NFT, tak umělecké NFT pořád táhnou. Ale poslední dobou vidím, že herní NFT mají velký potenciál. S tím, jak se metaverse rozrůstá, tak se to zdá jako solidní příležitost. Spousta lidí investuje do herních předmětů, což může být dost výnosné. Co se týče hudby, tak tam je to takové nejasné – pár projektů mělo úspěch, ale jde o to najít ty správné umělce. Sportovní memorabilie taky nabírá na popularitě, protože fanoušci chtějí mít něco unikátního. Značky už začínají vydávat vlastní kolekce NFT, což má taky šanci na růst. Kdo začíná, měl by se zaměřit na projekty s dobrou komunitou a jasným plánem. Někde jsem četl o skrytých trendech v NFT spojených s ekologickými projekty a udržitelností – to by mohlo být zajímavé. Takže v podstatě – sleduj trendy a neboj se zkoušet nové věci.

142 slov
1.4 minut čtení
3. 11. 2024
Josef Němec
Josef Němec