Charts.cz/Fórum/Měly by se NFT brát vážně jako dlouhodobá investice?

Měly by se NFT brát vážně jako dlouhodobá investice?

Zajímalo by mě, jestli jsou NFT opravdu vhodné pro dlouhodobé investice. Slyšel jsem, že v posledních několika letech se na trhu s kryptoměnami a digitálními akty hodně mluví o Non-Fungible Tokens a jejich ceně, ale není mi úplně jasné, jestli je to jenom bublina, která praskne, nebo jestli mají nějakou skutečnou hodnotu pro budoucnost. Když se podívám na různé projekty a umělce, kteří prodávají své díla jako NFT, nevím, jak odhadnout jejich potenciál do budoucna. Může být těžké rozlišit mezi vysoce hodnotným NFT a něčím, co za pár měsíců nebude mít žádnou cenu. Všichni víme, že trh s NFT může být velmi volatilní a co platí dnes, nemusí platit zítra. Také by mě zajímalo, jaké faktory bych měl zvážit při investování do NFT – je to jen trend nebo něco, co se udrží? Jaké jsou zkušenosti ostatních lidí s dlouhodobými investicemi do těchto digitálních aktiv? Máte nějaké tipy nebo rady, jak přistupovat k tomuto typu investice? Díky za vaše názory!

160 slov
1.6 minut čtení
5. 8. 2023
Josef Vlk
Josef Vlk

NFT jako dlouhodobá investice? To je fakt těžká otázka. Je pravda, že trh teď vypadá jako nějaká divoká jízda a hodně lidí se ptá, jestli to, co dneska frčí, nebude zítra na dně. Mnoho projektů a umělců teď prodává NFT za šílené ceny, ale k čemu to bude za pár let? Je to jako s akciema – musíš mít cit pro to, co má potenciál.

Hlavní faktory, co sledovat, jsou: kvalita umění, reputace tvůrce a celkový zájem o daný projekt. Taky se prostě podívej na komunitu kolem toho – jestli je aktivní a má plány do budoucna, může to být dobré znamení. Samozřejmě, pamatuj na volatilitu – ceny mohou skákat nahoru a dolů jak na horské dráze.

Někteří investoři říkají, že bys měl do NFT dávat jen peníze, které si můžeš dovolit ztratit – což je pravda. Takže pokud přemýšlíš o dlouhodobých investicích do NFT, buď obezřetný a hodně se vzdělávej. Zatímco někteří mají super zkušenosti a vydělali balík, jiní zase přišli o všechno. Drž se selského rozumu.

168 slov
1.7 minut čtení
16. 7. 2024
Marie Matoušková
Marie Matoušková

NFT jsou hodně diskutované, a to z dobrého důvodu. Na jedný straně vidíš, jak někteří umělci a projekty dělají obrovské peníze a na druhý straně spousta NFT končí bezcenná. Trh je fakt volatilní – dnes můžeš mít skvělý kus digitálního umění a zítra to může být nic. Pokud se rozhodneš investovat, zaměř se na projekty, které mají nějakou historii nebo komunitu – to může být ukazatel, že mají potenciál zůstat relevantní. Taky se dívej na umělce, co dělají něco jedinečnýho a mají dobrou pověst. Vždycky dbej na svoji vlastní výzkum, protože co je trendy dneska, může být zítra zapomenutý. Těžko říct, jestli je to jen bublina nebo něco trvalýho, ale pokud do toho chceš jít, buď opatrnej a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

125 slov
1.3 minut čtení
24. 8. 2024
Rudolf Musil
Rudolf Musil