Jaká rizika spojená s investováním do nemovitostních fondů?
Zajímalo by mě, jaká konkrétní rizika můžou nastat, když se rozhodnu investovat do nemovitostních fondů. Vím, že tyto fondy slibují nějaké stabilní výnosy a že investice do nemovitostí může být dobrá cesta, ale co když to nevyjde? Mám obavy z volatility trhu a z toho, jak se ceny nemovitostí můžou měnit. Jak moc závisí úspěch těchto fondů na ekonomické situaci a co se stane, když třeba dojde k recesi? Co když se změní legislativa nebo nastanou nějaké problémy s pronájmy? Hrají roli také poplatky spojené s těmito fondy, které můžou snížit celkový výnos? A co likvidita? Jak rychle bych mohl peníze vybrat, pokud bych je potřeboval? Mám pocit, že těch rizik je víc než u jiných investic, jako třeba akcií nebo dluhopisů. Jaká je vlastně praxe v tomto ohledu? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají s investováním do nemovitostních fondů zkušenosti. Jaké jsou jejich pozitivní i negativní zkušenosti? Chtěl bych mít jasnější představu o tom, na co si dát pozor a jestli vůbec stojí za to do něčeho takového jít.