Investice do dluhopisů během krize?
Proč bych měl teď investovat do dluhopisů, když máme krizi? Mám pocit, že je to období plné nejistoty a spousta lidí se obává, že trhy klesnou. Když se podívám na ekonomickou situaci, tak se zdá, že je všechno dost roztříštěné a nikdo vlastně neví, co se stane příští měsíc. Proč by mi tedy měly dávat smysl dluhopisy? Je to přece něco jako půjčka státu nebo firmě, a pokud jsou v krizi, tak to může znamenat, že budou mít problémy splácet. Není lepší držet peníze na účtu nebo investovat do něčeho jiného jako jsou akcie nebo kryptoměny? Vždyť ty mají taky svoje rizika, ale aspoň tam je šance na rychlejší zisk. Co když ceny dluhopisů klesnou ještě víc a já na tom prodělám? Jaké výhody mi vlastně mohou přinést dluhopisy v těhle turbulentních časech? Je pravda, že nabízejí nějaký stabilní příjem, ale co když bude inflace vysoká a ten výnos nebude stačit? Jak si mám vybrat správné dluhopisy, abych se nespálil? A co třeba investice do firemních dluhopisů versus státních? Je lepší diversifikovat své investice nebo se soustředit na něco konkrétního? Jak vidíte budoucnost dluhopisového trhu v kontextu současných událostí a ekonomických trendů?