Můžu použít stablecoiny k vydělávání pasivního příjmu v DeFi?
Zajímalo by mě, jestli je reálné použít stablecoiny, jako jsou USDT nebo USDC, k tomu, abych si vydělal nějaký pasivní příjem v DeFi. Hledám způsoby, jak investovat své peníze a zhodnotit je bez velkých rizik a volatility, která je s kryptoměnami často spojena. Vím, že stablecoiny jsou navázané na fiat měny a měly by být stabilnější než jiné kryptoměny. Ale jak to vlastně funguje? Mohu je například poslat na platformy jako Aave nebo Compound a půjčit je tam někomu jinému? Dají se z toho získat nějaké úroky, které by mohly tvořit slušný pasivní příjem? Jak vysoké jsou tyto úroky a je to bezpečné? Co když se stane něco s platformou nebo s hodnote stablecoinů? Je potřeba mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti pro to, abych mohl začít? A co další možnosti, třeba liquidity pools nebo yield farming s stablecoiny? Jaká jsou rizika a co bych měl zvážit před tím, než se do toho pustím? Mám pocit, že pasivní příjem přes DeFi je lákavý, ale nevím, jestli je to pro mě vhodné. Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, jak to celé funguje a jestli se vyplatí investovat do stablecoinů právě kvůli pasivnímu příjmu?