Kde najdu informace o akciích, které pravidelně vyplácejí dividendy?
Zajímalo by mě, jakým způsobem se dá najít přehled akcií, které pravidelně vyplácí dividendy. Chtěl bych investovat do stabilních firem, které mají dobrou historii vyplácení dividend, ale vůbec nevím, kde začít hledat. Existují nějaké webové stránky nebo aplikace, kde by se daly najít informace o dividendových akciích? Co třeba nějaké filtraci podle výše dividendy nebo frekvence vyplácení? Přemýšlel jsem také o tom, zda existují nějaké seznamy nebo databáze, které by mi mohly pomoci zjistit, jaké společnosti mají dlouhou tradici v pravidelném vyplácení dividend. A co je třeba vzít v úvahu při výběru takových akcií? Mám obavy z toho, že bych mohl investovat do něčeho, co se ukáže jako špatná volba. Také by mě zajímalo, jaký vliv má ekonomická situace na výplatu dividend a zda jsou v současnosti nějaké trendy, které by mi mohly pomoci při hledání těch správných akcií. Pokud někdo máte zkušenosti s investováním do dividendových akcií nebo víte o nějakých užitečných zdrojích informací nebo komunitách, kde se o těchto tématech diskutuje, prosím dejte vědět. Každý tip nebo rada je vítána!