Charts.cz/Fórum/Jak na pasivní příjem z NFT?

Jak na pasivní příjem z NFT?

Zajímalo by mě, co je vlastně nejlepší způsob, jak sehnat pasivní příjem pomocí NFT. Slyšel jsem, že existuje spousta možností, jak na tom vydělat, ale nevím, kde začít. Mám pár digitálních sběratelských kousků a přemýšlím, jestli je lepší je jen držet nebo se pokusit o pronájem nebo něco jiného. Jaký je vlastně rozdíl mezi držbou NFT a jejich aktivním využitím pro generování příjmu? Zvažoval jsem i možnost zapojit se do projektů, které nabízejí staking nebo yield farming na základě NFT, ale mám z toho trochu strach. Je to vůbec bezpečné a má to smysl? A co pokud jde o tvorbu vlastních NFT? Jaký je proces, jak je vytvořit a následně prodávat tak, aby to generovalo nějaký stabilní pasivní příjem? Mám pocit, že trh s NFT je hodně turbulentní a netuším, jestli investice do NFT může být opravdu dobrý způsob, jak zabezpečit nějaké peníze do budoucna. Jaké jsou vaše zkušenosti? Co teda doporučujete jako nejlepší strategie pro vytváření pasivního příjmu skrze NFT? Děkuju za každý tip!

165 slov
1.7 minut čtení
27. 8. 2023
Blanka Soukupová
Blanka Soukupová

Pasivní příjem z NFT můžeš získat různými způsoby, ale je to dost o riziku a výzkumu. Držení NFT je fajn pro potenciální zhodnocení, ale pokud chceš aktivně generovat příjem, můžeš zkusit pronájem svých NFT nebo zapojení do stakingu. To znamená, že třeba půjčíš svoje kousky někomu jinému a dostaneš za to nějaké tokeny nebo poplatky.

Z pohledu bezpečnosti, staking a yield farming s NFT má své výhody, ale taky rizika, jako jsou hacky nebo kolaps projektu. Musíš si dávat pozor na důvěryhodnost těch projektů.

Pokud chceš tvořit vlastní NFT, tak to není složitý proces. Vytvoříš digitální dílo (obrázek, hudbu nebo něco jiného), pak to mintneš na blockchainu a prodáš na tržišti jako OpenSea nebo Rarible. Ale pamatuj, že musíš mít nějakou strategii na marketing, jinak tě nikdo nenajde.

Osobně bych doporučil začít s malým množstvím investic a postupně experimentovat. Trh s NFT je fakt volatilní, takže je dobrý mít na paměti, že nemusíš vždy vyhrát. Uč se z chyb a sleduj trendy.

160 slov
1.6 minut čtení
15. 1. 2025
Andrea Holušová
Andrea Holušová

Pasivní příjem z NFT je fakt zajímavá věc, ale je to hodně o tom, co máš a jak se chceš zapojit. Držení NFT ti může přinést hodnotu, pokud se zhodnotí, ale pasivní příjem většinou vyžaduje nějakou aktivitu. Pronájem NFT je jedna možnost – spoustu lidí pronajímá své kousky, třeba v herních projektech nebo na platformách jako Rarible, kde lidi platí za to, že si můžou tvé NFT vzít na nějaký čas. Pak jsou tu stakingy a yield farming, což může být super výnosné, ale taky dost riskantní. Zjisti si o tom co nejvíc, než do toho půjdeš. Můžeš taky zkusit vytvořit vlastní NFT a prodávat je – ten proces je vlastně docela jednoduchý a stačí mít nějaký kreativní nápad. Když se ti podaří udělat něco unikátního a lákavého, může to generovat slušný příjem. Trh s NFT je ale fakt vrtkavý, takže žádné zaručené výnosy neexistují. Drž se diversifikace a buď obezřetný. Třeba začni s malými investicemi a uvidíš, co funguje. Není na škodu sledovat trendy a inspirovat se od úspěšných projektů.

171 slov
1.7 minut čtení
26. 1. 2025
Marie Švecová
Marie Švecová