Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší možnosti pro investování do realit v roce 2025?

Kde najdu nejlepší možnosti pro investování do realit v roce 2025?

Mám na srdci otázku, která mě poslední dobou hodně zajímá. Vím, že investování do realit může být skvělý způsob, jak zabezpečit svou budoucnost a vytvořit pasivní příjem. Ale chci se zeptat, kde vlastně najít ty nejlepší možnosti pro investice v realitách v roce 2025? Zajímalo by mě, jestli je lepší zaměřit se na komerční nemovitosti nebo spíše na bydlení, protože obojí má své výhody a nevýhody. Mám také pocit, že je důležité vědět o aktuálních trendech a lokalitách, které budou mít v budoucnu potenciál růstu. Existují nějaké konkrétní weby nebo platformy, kde bych mohl získat více informací? A co takhle různé investiční fondy nebo crowdfundingové platformy zaměřené na reality? Jaké jsou podle vás výhody či nevýhody těchto možností? Zajímalo by mě také, jak to vidíte s cenami nemovitostí – myslíte si, že budou nadále růst, nebo se blížíme nějakému zlomu? Děkuju za jakékoli tipy a rady!

146 slov
1.5 minut čtení
22. 7. 2024
Karolína Pešková
Karolína Pešková

Když hledáš investice do realit v roce 2025, tak bych se zaměřil na pár věcí. Prvně koukni na trendy v bydlení a komerčních nemovitostech. Bydlení může být stabilnější, ale komerční prostory teď začínají přitahovat pozornost, hlavně s návratem zaměstnanců do kanceláří. Zjisti, jaká místa mají potenciál růstu – třeba města s novými průmyslovými zónami nebo univerzitami, to může dost zapůsobit na ceny.

Weby jako Zillow nebo Realtor.com ti dají dobrý přehled o trhu, ale nezapomeň na místní realitní kanceláře i skupiny na Facebooku, kde najdeš tipy přímo od lidí v oboru. Crowdfundingové platformy jako Fundrise nebo RealtyMogul jsou taky fajn pro menší investice, ale dobře si přečti podmínky.

Co se cen týče, tak je těžko říct, co bude dál. Může to jít nahoru, ale taky se může stát, že dojde k určitému ochlazení trhu. Sleduj ekonomické ukazatele a úrokové sazby, to ti napoví. Drž se informací a buď připravený, jak se situace vyvine.

152 slov
1.5 minut čtení
26. 11. 2024
Josef Kovařík
Josef Kovařík

Tady je pár tipů, co zkusit. Pokud se chceš zaměřit na investice do realit v roce 2025, určitě se podívej na lokality, které mají potenciál růstu. Města s rozvíjející se ekonomikou nebo dobrými dopravními spojeními většinou nabízejí lepší příležitosti. Co se týče bydlení vs. komerční nemovitosti – bydlení může být stabilnější, ale komerční může přinést vyšší výnosy, takže záleží na tvých preferencích a toleranci k riziku.

Weby jako Zillow nebo Realtor.com ti můžou poskytnout přehled o aktuálních cenách a trendech. Taky bych se podíval na crowdfundingové platformy zaměřené na reality, jako je Fundrise nebo RealtyMogul – to ti umožní investovat i s menšími částkami. Ale pozor, tyhle platformy mívají své rizika a poplatky.

Ceny nemovitostí? To je těžký říct. Vzhledem k inflaci a nedostatku bydlení by mohly dál růst, ale taky by mohlo dojít ke korekci trhu. Takže si dej pozor a sleduj situaci na trhu, abys nebyl překvapený.

147 slov
1.5 minut čtení
29. 10. 2024
Denisa Špačková
Denisa Špačková