Charts.cz/Fórum/Jaké akcie byste doporučili na investice v roce 2025?

Jaké akcie byste doporučili na investice v roce 2025?

Přemýšlím o svých investicích a plánuju, co udělat v roce 2025. Je to teď tak chaotické, jak se trhy vyvíjejí a přiznám se, že jsem trochu ztracený. Mám zájem o akcie, ale nejsem si jistý, které by mohly být dobré volby. Zajímalo by mě, jaké trendy by mohly ovlivnit trh v příštím roce? Existují nějaké konkrétní firmy nebo sektory, které byste doporučili sledovat? Slyšel jsem o tech firmách, ale co třeba zdravotnictví nebo obnovitelné zdroje energie? Mohou být tyto obory výhodné pro investice? A co si myslíte o startupových akciích? Mám pocit, že je to docela rizikové, ale možná se tam skrývají velké příležitosti. Také bych chtěl vědět, jestli máte nějaké tipy na to, jak efektivně sledovat a analyzovat akcie. Jaké nástroje používáte, abyste byli v obraze a dělali informovaná rozhodnutí? Bude fajn slyšet názory ostatních, kteří mají zkušenosti s investováním a mohou sdílet své myšlenky na to, co bude v roce 2025 výhodné. Děkuju moc za pomoc!

158 slov
1.6 minut čtení
24. 11. 2023
Bohuslav Jedlička
Bohuslav Jedlička

K investicím v roce 2025 bych určitě doporučil sledovat technologie, to je teď hodně trendy, hlavně firmy zaměřený na umělou inteligenci a kybernetickou bezpečnost. Potom taky obnovitelné zdroje, to bude mít stále větší význam, takže solární a větrné firmy by mohly být dobrá volba. Zdravotnictví je taky zajímavý sektor, hlavně biotechnologie a farmaceutické společnosti, co se věnují novým lékům a terapiím. Co se týče startupů, tam je to dost riskantní, ale pokud máš nějaký tip od někoho důvěryhodného, tak proč ne. Budeš potřebovat hodně štěstí. Ohledně sledování akcií, já používám pár aplikací na zprávy a analýzy, co ti posílají novinky a můžete si udělat vlastní sledovací seznam. Dobrý je podívat se na finanční ukazatele a trendy v oboru, třeba pomocí YouTube nebo podcastů. Hlavně si dej pozor na to, co říkají analytici – nespoléhej jen na jednoho. Hlavní je mít rozumnou strategii a nenechat se unést emocemi.

147 slov
1.5 minut čtení
21. 1. 2025
Nikola Moravcová
Nikola Moravcová

Taky se tím teď zabývám, v roce 2025 by mohly být zajímavé akcie v tech sektoru, hlavně kvůli AI a automatizaci. Spousta firem se na to teď zaměřuje, takže kdo ví, co se může dít. Zdravotnictví je taky fajn, hlavně biotechnologie a farmaceutické firmy – tam je nášlapní plocha s novými léky a technologií. Obnovitelné zdroje energie jsou v kurzu, zejména solární a větrné. Tyhle trendy budou spíš sílit. Co se týče startupů, tam je to fakt risk, ale pokud máš rád adrenalin a můžeš si dovolit prohrát, proč ne. Sleduju novinky přes různé investiční aplikace a zprávy z trhu, to pomáhá mít přehled. Taky bych doporučil sledovat analýzy od expertů, ti občas vypíchnou zajímavé příležitosti. Hlavně to chce klid a nenechat se strhnout panikou na trhu.

127 slov
1.3 minut čtení
3. 12. 2024
Roman Vacek
Roman Vacek