Jaká jsou rizika investování pouze do kryptoměn?
Mám pár myšlenek ohledně investování do kryptoměn a potřeboval bych se ujistit, jestli v tom nejsem sám. V poslední době sleduji, jak se trh s kryptoměnami stále vyvíjí, a mnozí lidé kolem mě se snaží investovat jen do digitálních měn. Ale přemýšlím, jaká to vlastně přináší rizika. Je to opravdu tak výhodné? Co když se trh zhroutí? Mám pocit, že hodnota může vyskočit, ale také spadnout na dno během chvilky. Jaké jsou hlavní faktory, které by mě mohly odradit od toho, abych dal všechny své peníze do BTC nebo ETH? A co ty ostatní altcoiny? Nechci být jedním z mnoha, kteří přijdou o všechno jen proto, že jsem neudělal důkladný průzkum. Zajímalo by mě, jestli je vůbec možné diversifikovat investice v rámci kryptoměn nebo jestli je to prostě příliš riskantní. Neměli bychom jako investoři brát v potaz i jiné možnosti jako akcie nebo nemovitosti? Dává smysl zaměřit se jen na jeden segment trhu? A co regulace a legislativa – jak to všechno ovlivňuje naše investice do kryptoměn? Kdo vlastně určuje hodnotu těchto digitálních aktiv? Bylo by super, kdyby mi někdo mohl objasnit i tohle. Myslím si, že by bylo fajn mít širší perspektivu na to, co nás může čekat v budoucnu. Takže jaké máte názory na ta rizika a co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti?