Je stříbro dobrá investice v době vysoké inflace?
V poslední době se hodně mluví o inflaci a o tom, jak ji co nejlépe zvládnout. Všichni víme, že když ceny rostou, naše úspory mohou ztrácet hodnotu. Nedávno jsem začal uvažovat o investicích do komodit a napadlo mě, jestli by stříbro mohlo být tou pravou volbou. Většina lidí ví, že zlato je oblíbenou investicí v těžkých časech, ale co stříbro? Jaká je jeho historie jako investice v obdobích vysoké inflace? Je to opravdu tak bezpečné? Zajímalo by mě, jestli má někdo zkušenosti s investováním do stříbra během inflace. Můžete mi říct, jak se stříbro chovalo v minulosti v obdobích ekonomických krizí? A co takové fyzické stříbro versus ETF na stříbro? Je lepší nakupovat fyzické cihly nebo spíše investovat přes burzu? Mám také obavy z volatility trhu se stříbrem. Jak moc se cena stříbra může měnit a co ji ovlivňuje? Myslíte, že by bylo rozumné do něj investovat nyní, nebo bych měl raději počkat na stabilnější období? A jaké máte názory na kombinaci různých investic – třeba zlato a stříbro dohromady? Budu rád za každou radu a zkušenost.