Jaké ETF teď nejvíc vydělávají a proč?
Zajímalo by mě, jaké ETF v současnosti dosahují nejlepších výnosů a co je za tímto úspěchem. Vím, že trh se neustále mění a investice do ETF mohou být skvělým způsobem, jak diverzifikovat portfolio a získat expozici vůči různým sektorům bez nutnosti kupovat jednotlivé akcie. Slyšel jsem, že některá ETF se zaměřují na technologie, jiná na obnovitelné zdroje nebo třeba na zdravotnictví. Jaké trendy v investicích se teď objevují a proč některá ETF vyčnívají nad ostatní? Mám pocit, že v době ekonomických změn je důležité sledovat i makroekonomické faktory, které ovlivňují výkonnost těchto fondů. Jakou roli hraje inflace, úrokové sazby nebo geopolitické události v tom, jak se ETF chovají? A co vlastně znamená to, když se říká, že nějaké ETF je "výnosné"? Jak to vzít v potaz při výběru ETF pro investici? Rád bych slyšel názory a zkušenosti ostatních, co sledují trh a mají přehled o aktuálních trendech. Jaké konkrétní ETF byste doporučili a proč? Jaké faktory berete v úvahu při rozhodování o investicích do ETF?