Co dělat, když si nejsem jistý, jestli je DeFi projekt bezpečný?
Nedávno jsem se začal zajímat o DeFi projekty a slyšel jsem o spoustě skvělých možností, jak investovat a vydělat peníze. Ale mám obavy o bezpečnost těchto projektů. Jak poznám, jestli je daný DeFi projekt důvěryhodný? Je nějaký způsob, jak zjistit, zda není podvod nebo scam? A co třeba audit smart kontraktů? Je to důležité? Slyšel jsem, že některé projekty mají auditované kontrakty, ale co když jsou auditoři nedůvěryhodní? Jaké další ukazatele bych měl sledovat? Měli bychom se dívat na tým za projektem? Co když jsou anonymní? Mohlo by to znamenat, že něco skrývají? A co komunity na sociálních sítích – má smysl sledovat jejich názory nebo je to jen bublina plná hype? Jak si vlastně ověřit, že je projekt aktivní a že za ním stojí skuteční lidé, kteří mají zájem o jeho úspěch? Vím, že je to riskantní oblast a chtěl bych se vyvarovat zbytečným ztrátám. Jaké jsou vaše zkušenosti s investováním do DeFi? Co doporučujete těm, kteří se teprve rozkoukávají v tomto rychle se měnícím světě? Musím mít nějaké speciální znalosti nebo dovednosti, abych mohl posoudit bezpečnost projektu? Děkuji za jakékoli rady alebo tipy.