Charts.cz/Fórum/Která burza je nejlepší pro začátečníky v kryptoměnách?

Která burza je nejlepší pro začátečníky v kryptoměnách?

Slyšel jsem toho hodně o investování do kryptoměn, ale nikdy jsem to ještě nezkoušel. Jsem úplný nováček a teď, když přemýšlím o tom, že bych začal, vůbec nevím, kde začít. Vím, že existuje spousta různých burz, jako je Binance, Coinbase, Kraken a další, ale jak se v tom vyznat? Která burza by byla nejlepší pro někoho jako já, kdo s tím nemá žádné zkušenosti? Mám na mysli něco, co je snadno použitelné a přívětivé k nováčkům. Chtěl bych se také dozvědět o bezpečnosti a poplatcích. Jaké jsou klady a zápory různých burz? A co je důležité zvážit při výběru burzy? Myslím si, že by bylo skvělé mít nějaké doporučení od lidí, kteří už mají zkušenosti. Takže pokud máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti s burzami pro začátečníky v kryptoměnách, budu moc rád za jakoukoli radu. Děkuji!

136 slov
1.4 minut čtení
17. 7. 2022
Petra Malá
Petra Malá

Takže, když začínáš s kryptoměnami, doporučil bych ti Coinbase. Je to fakt jednoduchý na používání, ideální pro nové lidi. Můžeš si tam snadno koupit Bitcoin nebo Ethereum a je to dost přehledný. Bezpečnost je taky dobrá, mají zabezpečení přes 2FA a další věci. Co se týče poplatků, mají docela vysoké poplatky za transakce, ale pro začátek to asi nebude tak hrozný.

Další možnost je Binance, ta je sice o něco složitější, ale má víc altcoinů a nižší poplatky. Jakmile se trošku zorientuješ, můžeš zkusit i Kraken, ten je zase víc pro pokročilejší, ale taky hodně bezpečný.

Hlavně si dej pozor na bezpečnostní opatření - nikdy nesdílej svoje přihlašovací údaje a používej silný hesla. A co se poplatků týče, vždycky se podívej na strukturu poplatků dané burzy, protože to může dost ovlivnit tvoje investice. Takže hodně štěstí a buď opatrnej!

137 slov
1.4 minut čtení
18. 7. 2023
Jarmila Coufalová
Jarmila Coufalová

Takže, pokud začínáš s kryptoměnami, doporučil bych ti Coinbase. Je to fakt jednoduchý a intuitivní pro začátečníky. Můžeš si tam koupit Bitcoin nebo Ethereum během pár kliknutí. Navíc mají dobrou mobilní aplikaci, což je super pro sledování investic. Co se týče bezpečnosti, tak Coinbase má solidní reputaci, ale jako u každé burzy, měj na paměti zálohování a bezpečnostní opatření.

Další alternativou je Binance, která má větší nabídku kryptoměn a nižší poplatky, ale může být pro nováčka trochu složitější. Takže pokud chceš něco jednoduchého, jdi do Coinbase. Kraken je taky dobrá volba, ale opět může být trošku více pokročilá.

Při výběru burzy si dej pozor na poplatky. Ty se můžou dost lišit a můžou ti sníst zisk. Zkontroluj i možnosti výběru peněz, aby ses nedostal do problémů, když budeš chtít peníze zpět. Hlavně si to pořádně nastuduj a nespěchej! Tak hodně štěstí!

140 slov
1.4 minut čtení
22. 11. 2024
Filip Doležal
Filip Doležal