Charts.cz/Fórum/Jaké nemovitosti mi přinesou nejvíc peněz na pasivní příjem?

Jaké nemovitosti mi přinesou nejvíc peněz na pasivní příjem?

Zajímalo by mě, jaké druhy nemovitostí jsou podle vás nejlepší pro generování pasivního příjmu. Mám na mysli takové, které by mi mohly dlouhodobě zajistit stabilní příjem bez nutnosti trávit hodiny spravováním. Slyšel jsem, že pronájem bytů v městských oblastech může být výhodný, ale co třeba komerční nemovitosti? Vyplatí se investice do kancelářských prostor nebo obchodních jednotek? A co krátkodobé pronájmy, jako jsou Airbnb nebo jiné platformy? To se zdá jako skvělý způsob, jak rychle zvýšit příjem, ale je to opravdu tak jednoduché? Jaké máte zkušenosti s investováním do nemovitostí a jaký typ považujete za nejvýnosnější? Zajímá mě také, zda existují nějaké specifické lokality, které se v poslední době ukázaly jako výhodné pro takovéto investice. Děkuji za vaše názory a tipy!

120 slov
1.2 minut čtení
22. 5. 2020
Miroslava Havelková
Miroslava Havelková

Když se díváš na pasivní příjem z nemovitostí, tak pronájmy bytů v městských oblastech jsou často jasná volba. Většinou ti dají stabilní příjem, pokud najdeš dobré místo a lidi, co platí včas. Komerční nemovitosti, jako kanceláře nebo obchody, můžou být zajímavé, ale tam je větší riziko a správa může být složitější. Krátkodobé pronájmy na platformách jako Airbnb sice slibují vyšší výnosy, ale taky to znamená víc práce a nároků na údržbu. Záleží tedy na tom, jak moc chceš investovat čas. Co se lokalit týče, tak třeba menší města okolo velkých aglomerací začínají být hodně vyhledávaná pro dlouhodobý pronájem. Důležitý je mít přehled o trhu a sledovat trendy, jinak bys mohl skončit s nemovitostí, co ti moc nevydělává.

117 slov
1.2 minut čtení
31. 10. 2021
Patrik Havlík
Patrik Havlík

Jasně, investice do nemovitostí může bejt super způsob, jak si generovat pasivní příjem. Byty na pronájem v městech jsou většinou jistota, protože poptávka je pořád vysoká. Ale komerční nemovitosti, jako kanceláře nebo obchody, můžou taky přinést slušný výnosy, i když se s nima víc dělá a je tam větší riziko, že nájemník prostě odejde. Krátkodobý pronájmy na Airbnb jsou teď hodně populární, ale záleží na lokalitě a konkurenci. Někdy je to hodně práce a můžeš mít prázdné období. Já bych se podíval na místa, co se rozvíjejí – třeba menší města nebo okraje velkých měst, kde je nová výstavba. Taky nezapomeň na správu nemovitostí – pokud chceš pasivní příjem, můžeš si najmout firmu, která to za tebe bude řešit. Když to shrnu, byty v dobrých lokalitách a komerční prostory v rozvíjejících se oblastech by mohly bejt dobrý sázky. Ale všechno má svý pro a proti.

145 slov
1.5 minut čtení
6. 7. 2022
Rudolf Kočí
Rudolf Kočí