Charts.cz/Fórum/Jak prodávat NFT, abych získal peníze?

Jak prodávat NFT, abych získal peníze?

Nedávno jsem se dostal do světa NFT a mám pocit, že je to opravdu zajímavá příležitost, jak vydělat peníze, ale úplně nevím, jak na to. Mohl by mi někdo vysvětlit, jak vlastně funguje prodej NFT? Jaké jsou nejlepší platformy pro prodej? Je lepší vytvořit si vlastní NFT nebo prodávat už hotové? Jakým způsobem mohu zvýšit šance na to, že se moje NFT prodají? Hledám nějaké tipy na marketing nebo propagaci, protože mám pocit, že je to důležité, ale nevím, kde začít. Zajímalo by mě také, jaký typ NFT se teď prodává nejvíc a jestli existují nějaké trendy, které bych měl sledovat. Jsou nějaké konkrétní nástroje nebo strategie na zviditelnění mojí nabídky? A co ceny? Jak vybrat správnou cenu pro svoje NFT, abych lákal kupce, ale zároveň si neprodělal? Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních a co jim pomohlo uspět. Jaké chyby bych měl při prodeji NFT rozhodně vyvarovat? Těším se na vaše rady!

154 slov
1.5 minut čtení
22. 10. 2023
Ondřej Pazdera
Ondřej Pazdera

Tak jo, tady je pár tipů, jak začít prodávat NFT a možná i něco vydělat. První věc je vybrat si správnou platformu. Nejznámější jsou OpenSea, Rarible nebo Foundation, tam se točí hodně lidí. Můžeš buď vytvořit vlastní NFT, což je fajn, pokud máš nějaký original content, nebo prodávat už hotové. Pokud nejsi umělec, tak radši ty hotové až se do toho vžiješ.

Ohledně marketingu, soc. sítě jako Twitter a Instagram jsou super pro zviditelnění. Taky se zapoj do komunity, Discord servery jsou plné lidí, kteří ti můžou poradit nebo koupit tvoje NFT. Trendy se mění, ale teďka jdou dost do módy umělecké NFT a herní předměty.

Ceny? To je ošemetný téma. Zkus začít nízko a postupně zvyšovat podle poptávky. Sleduj podobné NFT a podle toho si nastav cenu. Nezapomeň na poplatky za gas, to může dost zhatit tvoje plány.

Důležitý je se vyvarovat přehnaného hype, to lidi odrazuje. A hlavně, buď trpělivý – ne všechno se prodává hned. Drž to jednoduchý a uvidíš! Good luck!

162 slov
1.6 minut čtení
1. 8. 2024
Veronika Němcová
Veronika Němcová

Prodávat NFT může být fakt zajímavý, ale chce to trochu plánování a marketing. Pokud jde o platformy, OpenSea je asi nejpopulárnější, ale rozhlídni se i po Rarible nebo Foundation. Vytvořit si vlastní NFT je fajn, pokud máš něco unikátního, ale prodávat už hotové můžeš taky. Zkus se zaměřit na trendy jako jsou digitální umění, collectible karty nebo herní předměty.

K propagaci ti pomůže Twitter a Instagram, tam je spousta komunit kolem NFT. Taky bys měl zvážit Discord kanály – ty jsou super pro networking. Co se týče cen, zkus se podívat na podobné NFT a nastav cenu podle toho, ale nebuď mimo realitu, jinak tě nikdo nekoupí.

Hlavně se vyhni přešlapům jako přehnaný hype nebo spamování – lidi to nemají rádi. A sleduj konkurenci a jejich strategie. Učení se z chyb ostatních ti může ušetřit dost času a peněz.

139 slov
1.4 minut čtení
15. 4. 2024
Rudolf Blažek
Rudolf Blažek