Co všechno ovlivňuje hodnotu nemovitosti v dané oblasti?
Zajímalo by mě, co všechno vlastně určuje hodnotu nemovitosti v konkrétní lokalitě. Je to jenom cena, kterou si za ni lidé ochotni zaplatit, nebo existují další faktory, které hrají roli? Jak třeba ovlivňuje blízkost škol, obchodů, dopravy nebo parků? A co třeba sousedství a jeho pověst? Mám pocit, že někdy i malá změna v okolí může mít obrovský dopad na cenu nemovitosti. Jak moc je důležité vědět o budoucím rozvoji oblasti či plánovaných projektech? Zajímalo by mě také, jak se promítají ekonomické faktory jako nezaměstnanost nebo průměrné mzdy lidí v oblasti do ceny nemovitostí. A co legislativa? Ovlivňují nějaké změny v zákonech nebo místních regulacích hodnotu nemovitosti? Vím, že trh s nemovitostmi je dost dynamický a že hodnota se může rychle měnit. Co se tedy dá dělat pro to, aby člověk lépe pochopil, jak se určují ceny? Myslíte si, že investice do nemovitostí v určitém místě je dobrý způsob, jak zajistit pasivní příjem? Jak se tedy orientovat v tom všem a na co si dát pozor? Děkuju za jakékoliv rady a názory!