Jak začít investovat do nemovitostí v roce 2025?
V poslední době hodně přemýšlím o investicích do nemovitostí a nevím, jak na to. Rok 2025 se blíží a cítím, že je ten správný čas začít. Ale kde vlastně začít? Mám nějaké peníze, ale nejsem si jistý, jestli je lepší investovat do bytů, domů nebo komerčních prostor. Jaký typ nemovitosti by byl v roce 2025 nejvýhodnější? Zajímá mě také, jaké jsou aktuální trendy na trhu s nemovitostmi a co bych měl sledovat. Jaký je nejlepší způsob, jak najít dobrou nabídku? Mám se obrátit na realitní kancelář, nebo zkusit hledat sám? A co říkáte na financování? Měl bych si vzít hypotéku, nebo raději investovat jen s vlastními prostředky? Jaké jsou rizika spojená s investováním do nemovitostí a jak je mohu minimalizovat? Také mě zajímá, jestli je dobré investovat do nemovitostí v oblasti, kde žiji, nebo by bylo lepší podívat se na jiné lokality. Dále jsem slyšel něco o pasivním příjmu z pronájmu – to mě velmi láká, ale nevím, jak to funguje v praxi. Měli byste nějaké tipy pro nováčka jako jsem já? Kolik času bych měl očekávat, že budu muset věnovat správě nemovitosti? A co daně a další poplatky – na co si dát pozor? Je toho tolik k zamyšlení a já bych chtěl zjistit co nejvíc informací než udělám první krok. Děkuju za jakékoli rady!