Charts.cz/Fórum/Jak krypto-trhy ovlivňují prodej a kupování NFT? Co s tím mám dělat?

Jak krypto-trhy ovlivňují prodej a kupování NFT? Co s tím mám dělat?

Už nějakou dobu se zajímám o svět kryptoměn a NFT, ale začínám mít pocit, že je to čím dál tím složitější. Všichni víme, že kryptotrhy zažívají neustálé výkyvy, ale jak přesně tyto změny ovlivňují trh s NFT? Když ceny kryptoměn stoupají nebo klesají, mění se i zájem lidí o koupi a prodej NFT? Mám pocit, že když Bitcoin nebo Ethereum vyletí nahoru, tak i ceny NFT jdou strmě vzhůru, ale když nastane bear market, tak je to hned jinak. Jaký to má vlastně dopad na strategii investování do NFT? Měli bychom sledovat trhy s kryptoměnami před tím, než se rozhodneme koupit nebo prodat nějaké digitální umění nebo sběratelské předměty? A co když zrovna nemám dostatek krypto aktiv a chci investovat do NFT? Jak bych měl přistupovat k těmto investicím v tak proměnlivém prostředí? Je lepší mít svou kryptoměnu na burze nebo ji raději držet v peněžence? Zkrátka, jakým způsobem byste mi doporučili se orientovat v téhle chaotické situaci a co všechno bych měl vzít v potaz předtím, než se pustím do obchodování s NFT v závislosti na pohybech kryptotrhů?

179 slov
1.8 minut čtení
18. 6. 2021
Martina Charvátová
Martina Charvátová

Krypto-trhy a NFT jsou dost provázané, to je jasný. Když krypto roste, tak lidi mají víc peněz a víc ochoty investovat do NFT, což zvyšuje ceny. Naopak v bear marketu se lidi bojí a radši šetří, což tlačí dolů i ceny NFT. Takže jo, sleduj trhy s kryptoměnama, než něco koupíš nebo prodáš. Dobrý nápad je mít nějakou krypto rezervu na burze pro rychlý nákupy, ale zase si ji můžeš držet v peněžence pro větší bezpečnost. Když nemáš dostatek krypto na investice do NFT, zkus si nejdřív nějaké malé částky nakoupit. Měj na paměti, že trh s NFT je hodně volatilní, takže si dej bacha na to, co kupuješ – ideálně něco, co má dlouhodobější potenciál. A nezapomeň se dívat na trendové projekty a umělce – ti můžou být klíčoví v tom, jak se tvoje investice vyvine. Nezapomeň na riziko a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

149 slov
1.5 minut čtení
28. 3. 2024
Michaela Malíková
Michaela Malíková

Krypto-trhy a NFT trh jsou hodně propojený. Když Bitcoin nebo Ethereum stoupají, lidi mají víc peněz na investice a často to zvedá ceny NFT. Naopak, když je bear market a krypta padají, zájem o NFT klesá, protože lidi šetří nebo prodávají, aby neprodělali. Takže jo, sledování kryptoměn před nákupem/prodejem NFT je fakt důležitý.

Pokud nemáš dostatek krypto aktiv a chceš investovat do NFT, můžeš zkusit nakoupit nějaké menší krypto jako ETH na burze, což ti dá možnost nakupovat NFT. A co se týká peněženky vs burza – nejlepší je mít krypto v peněžence, ale pokud plánuješ rychlé obchody, tak na burze to může být pohodlnější.

Důležité je si pohlídat trend, mít strategie a nenechat se unést emocemi. Taky je dobrý sledovat projekty a komunity kolem NFT, abys měl lepší přehled o tom, co má potenciál a co ne.

138 slov
1.4 minut čtení
8. 11. 2022
Jindřich Volf
Jindřich Volf