Charts.cz/Fórum/Jak začít investovat do NFT, když mám malé zkušenosti?

Jak začít investovat do NFT, když mám malé zkušenosti?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jak bych měl začít investovat do NFT, když mám vlastně jen velmi málo zkušeností s tímto tématem. O kryptoměnách a blockchainu něco málo vím, ale nikdy jsem se do toho pořádně nepustil. Teď jsem slyšel o NFT a o tom, jak jsou populární a jak v nich lidé vydělávají. Rád bych se dozvěděl, co všechno potřebuji vědět, abych mohl začít. Jaké platformy jsou nejlepší pro nákup a prodej? Je lepší investovat do známějších projektů nebo raději zkusit něco nového? Navíc by mě zajímalo, jak správně vybírat NFT, abych neutratil peníze za něco bez hodnoty. Mám také obavy z rizik s tím spojených – jak moc je to riskantní? Jaký je vlastně postup, když už nějaké NFT chci mít? Je dobré sledovat trendy na sociálních sítích nebo nějaké specializované weby? A co je vůbec potřeba k tomu, abych mohl začít – musím mít nějakou peněženku na kryptoměny nebo stačí jen účet na burze? Vím, že je to hodně otázek, ale opravdu bych potřeboval nějaký jasný návod nebo tipy od vás, kdo máte víc zkušeností. Díky moc!

181 slov
1.8 minut čtení
10. 8. 2023
Eva Kopalová
Eva Kopalová

Takže pokud chceš začít s NFT, doporučuji hlavně se seznámit s tím, co to vlastně je. Nejlepší je začít na platformách jako OpenSea nebo Rarible, kde můžeš snadno nakoupit a prodat. Určitě si založ peněženku jako MetaMask, ta ti hodně usnadní práci s kryptem a NFT.

Co se týče výběru NFT, je lepší investovat do známějších projektů, protože většinou mají stabilnější cenu. Ale klidně zkus i nějaké nové projekty – ale buď opatrný a udělej si pořádný průzkum. Snaž se zjistit, jestli má projekt nějaký reálný potenciál nebo silnou komunitu.

Rizika tu samozřejmě jsou. Trh s NFT je dost volatilní a ne všechno, co vypadá slibně, nakonec něco vydělá. Sleduj trendy přes Twitter a další sociální sítě, tam se dozvíš hodně novinek a tipů. Když najdeš něco, co tě zaujme, koupit to může být fakt rychlé – stačí pár kliknutí.

Takže shrnuto: založ peněženku, podívej se na známé platformy, dělej si průzkum a buď opatrný s novinkami. Ať se daří!

158 slov
1.6 minut čtení
7. 2. 2023
Marie Švecová
Marie Švecová

Hele, investování do NFT může být fakt zajímavý, ale taky dost riskantní. Nejlepší je začít s nějakým rozpočtem, co si můžeš dovolit ztratit, protože ceny NFT jsou hodně volatilní. Zkus si založit peněženku jako MetaMask, to je základ. Potom si kup nějaké Ethery na burze jako Binance nebo Coinbase, což je potřebný k nákupu NFT.

Pokud jde o platformy, OpenSea a Rarible jsou asi nejlepší pro začátek. Sleduj trendy na Twitteru a Discordu, tam se víc dozvíš o nových projektech a co je teď v kurzu. Různý komunity mají svoje tipy a někdy i příležitosti na whitelistování, což je dobrá věc.

Co se týká výběru NFT, koukej na historii prodeje – pokud něco prodalo za dobrou cenu víckrát, je šance, že to má nějakou hodnotu. Prozkoumej i umělce nebo projekty, abys měl přehled o jejich reputaci. Znáš to – čím známější projekt, tím menší riziko, ale i menší potenciální zisk. Takže podle toho se rozhodni.

Hlavně nezapomeň mít na paměti rizika – spousta lidí prodělává peníze. Buď opatrný a nenech se unést hypeem. Drž se informací a buď trpělivý.

177 slov
1.8 minut čtení
27. 11. 2023
Oldřich Charvát
Oldřich Charvát