Jak zjistit, jestli je teď dobrý čas na investici do nemovitostí?
Uvažuji o investici do nemovitostí, ale nejsem si jistý, jestli je to správný krok právě teď. Je tolik faktorů, které ovlivňují trh s nemovitostmi – úrokové sazby, ekonomická situace, poptávka po bydlení a další. Jak mám vlastně zjistit, jestli je teď ten správný čas? Měl bych se soustředit na lokalitu, nebo spíš na celkovou ekonomickou situaci v zemi? Jak moc jsou důležité trendy na trhu a jak zjistit, jak se vyvíjí? Slyšel jsem něco o cyklech na trhu s nemovitostmi, tak bych rád věděl, jestli je možné rozpoznat, v jaké fázi cyklu se teď nacházíme. A co úrokové sazby – mají velký dopad na to, kdy investovat? Narazil jsem i na zmínky o tzv. "investičních bublinách" a nevím, jak se jich vyvarovat. Můžete mi říct, jaké signály sledovat a na co si dávat pozor? Taky by mě zajímalo, jestli je lepší investovat do novostaveb nebo starších nemovitostí – mají nějaké výhody či nevýhody? Vím, že by bylo dobré mít nějaký plán a strategii, ale asi bych chtěl získat víc informací od lidí, kteří už v realitách nějakou dobu fungují. Jak poznám tedy ten správný čas pro investice do nemovitostí? Děkuju za rady!