Jak zjistit, co ovlivňuje ceny akcií v reálném čase?
Zajímalo by mě, jak vlastně zjistit, co všechno ovlivňuje ceny akcií v reálném čase. Když sleduji trhy, tak mám pocit, že se ceny mění skoro jak na houpačce. Někdy to vypadá, že nějaká zpráva nebo událost udělá s cenou akcie nepředvídatelný zvrat, a já vůbec nechápu proč. Myslím, že je důležité mít přehled o faktorech jako jsou makroekonomické ukazatele, ale co všechno bych měl sledovat? Jaké zprávy nebo informace by mi mohly pomoci pochopit, proč cena akcie roste nebo klesá? A co třeba situace v sektoru nebo konkurenci? Jak se dají tyhle faktory poskládat dohromady, abych měl lepší představu o tom, co se vlastně děje? Mám také na mysli technickou analýzu, ale není mi úplně jasné, jak ji správně používat v praxi. Které nástroje nebo aplikace byste doporučili pro sledování a vyhodnocování těchto informací? Rád bych se stal trochu zkušenějším investorem a vědět, na co se zaměřit, když chci porozumět cenovým pohybům na burze. Jaké tipy máte pro někoho, kdo chce být znalý v oblasti investic a nechce jen pasivně přihlížet tomu, jak se akciové trhy hýbou?