Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny jsou teď nejlepší na investici?

Jaké kryptoměny jsou teď nejlepší na investici?

Zajímá mě, jaké kryptoměny jsou momentálně považovány za nejlepší pro investice. V poslední době se toho na trhu hodně děje a já bych rád měl přehled o tom, co by mohlo mít potenciál růstu. Slyšel jsem spoustu různých názorů a doporučení od lidí, kteří se tím zabývají déle než já, ale stále si nejsem jistý, které projekty mají reálnou hodnotu a které jsou jen momentálními bublinami. Co třeba Bitcoin? Je to pořád král mezi kryptoměnami, nebo už je lepší se podívat na něco novějšího jako Ethereum nebo dokonce nějaké altcoiny? Co říkáte na stablecoiny? Mám pocit, že by mohly být stabilnější alternativou pro ty, kdo se nechtějí moc riskovat. Všiml jsem si, že některé menší kryptoměny udělaly v posledních týdnech obrovské skoky, ale zároveň jsem slyšel i varování před investicemi do takových projektů, protože to může být velmi rizikové. Jaké máte tipy na dlouhodobé investice v kryptoměnách? A co NFT? Dává to smysl investovat i do tohoto segmentu nebo je to jen módní vlna? Kde se vůbec dozvědět aktuální informace o těchto tématech? Měli byste doporučit nějaké zdroje nebo komunity, kde se lidé sdílejí zkušenosti a tipy? Předem díky za jakoukoli radu!

192 slov
1.9 minut čtení
18. 10. 2022
Šárka Kočová
Šárka Kočová

No, tak na investice do kryptoměn bych teď šel určitě do Bitcoinu, to je pořád ta největší jistota. I když se zdá, že Ethereum má velký potenciál, obzvlášť s těma novéma aktualizacema a DeFi projekty. Ale co se týče altcoinů, tam je to fakt risk. Některý projekty můžou mít skvělou vizi, ale většina z nich je dost nestabilní a můžeš o všechno přijít. Stabilní stablecoiny jsou fajn pro ochranu hodnoty, ale s tím růstem už moc nečekej. K NFT... no, já jsem skeptik. Může to být zajímavý, ale spousta toho je prostě hype. Zkus se podívat na různé komunity jako Reddit nebo Twitter, tam se často diskutuje o aktuálních trendech a novinkách. A určitě sleduj zprávy o trhu, tam se toho dozvíš dost. Hlavně buď opatrnej a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

135 slov
1.4 minut čtení
16. 12. 2024
Antonín Havlík
Antonín Havlík

Když se díváš na kryptoměny, tak Bitcoin je pořád ten největší hráč a většinou se na něj lidi dívají jako na „digitální zlato“. Jeho hodnota bývá dost stabilní v porovnání s jinýma altcoiny. Ale Ethereum má taky svou sílu, hlavně díky smart kontraktům a DeFi projektům. Ty coiny jako Solana nebo Cardano taky začínají mít solidní základnu, obzvlášť Solana s rychlostí transakcí.

Co se týče stablecoinů, ty jsou super pro uchování hodnoty a když chceš být opatrnější. Můžeš je používat i pro trading, když čekáš na lepší příležitosti. Ale pozor na menší altcoiny – tam je to fakt jako ruská ruleta. Mohou udělat velký skok, ale i spadnout na nulu.

Dlouhodobě bych řekl, že Bitcoin a Ethereum jsou asi nejlepší sázka. NFT? No, tam je to tak různorodý – můžeš narazit na něco hodnotného, ale spousta toho je prostě hype bez reálné hodnoty.

Jasný zdroje pro informace? Sleduj Twitter a Reddit komunity, tam najdeš spoustu tipů a novinek. Také si můžeš procházet YouTube kanály zaměřené na kryptoměny. Ale vždycky si udělej vlastní průzkum a nevkládej do něčeho víc, než si můžeš dovolit ztratit.

181 slov
1.8 minut čtení
14. 3. 2023
Elena Tomanová
Elena Tomanová