Může pozitivní myšlení zlepšit výkon mého portfolia?
Přemýšlím, jestli by pozitivní myšlení mohlo mít nějaký vliv na to, jak se mi daří s investicemi a celkově s mým portfoliem. Slyšel jsem, že pokud máte optimistický přístup, může to ovlivnit vaše rozhodování a schopnost reagovat na tržní změny. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás zažil, že když jste byli pozitivní, tak se vám víc dařilo třeba v akciích nebo v kryptoměnách. Myslíte, že to souvisí s tím, jak jste se cítili při investování? Dává smysl si říkat, že pozitivní myšlení může přinést lepší výsledky, nebo je to jen nějaká pohádka? Je pravda, že stres a negativní emoce můžou mít vliv na naše rozhodování a tím pádem na výkon našeho portfolia? Jak tedy najít rovnováhu mezi realistickým pohledem na věc a pozitivním přístupem? A co třeba praktiky jako meditace nebo vizualizace – pomohly vám někdy zaměřit se na úspěch a posílit vaši víru v dobré investice? Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní techniky, které byste doporučili pro udržení pozitivního myšlení ve světě investic. Jak moc důležitý je podle vás psychologický aspekt investování? Mohlo by to znamenat rozdíl mezi ziskem a ztrátou? Rád bych slyšel vaše názory.