Charts.cz/Fórum/Tipy pro bezdluhové investice do realit

Tipy pro bezdluhové investice do realit

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké osvědčené tipy pro investování do realit, aniž bych se dostal do dluhů. Už nějakou dobu přemýšlím o tom, jak bych mohl začít investovat do nemovitostí, ale mám strach z toho, že bych si mohl vzít půjčku a skončit v těžkostech. Slyšel jsem, že někdo může investovat i bez toho, aby si musel brát hypotéku nebo jiné úvěry, ale vůbec nevím, jak na to. Je možné investovat do realit s nízkým rizikem a bez zadlužení? Jaké strategie nebo metody by mohly fungovat? Mám na mysli například možnosti jako společné investice s jinými lidmi nebo hledání příležitostí na trhu nemovitostí, které by nemusely vyžadovat velký počáteční kapitál. Pokud má někdo zkušenosti s tímto způsobem investování a mohl by se podělit o tipy nebo rady, byl bych moc vděčný. Zajímá mě také, jak najít vhodné nemovitosti k investici bez přílišného finančního zatížení a co všechno je třeba zvážit předtím, než se do toho pustím. Děkuji předem za jakékoli informace a rady, které by mi mohly pomoci lépe porozumět této problematice a začít investovat správným způsobem.

178 slov
1.8 minut čtení
16. 11. 2020
Jitka Čermáková
Jitka Čermáková

Investování do nemovitostí bez zadlužení je určitě možné, i když to vyžaduje určitou kreativitu a trpělivost. Můžeš zkusit hledat příležitosti jako jsou podílové investice do realit, kde se spojíš s dalšími investory a sdílíte náklady na nemovitosti. Další možností je koupit nemovitost za hotovost, třeba od někoho, kdo chce rychle prodat a nemusí chtít čekat na hypotéku. Také se zaměř na levnější nemovitosti, které potřebují opravy – můžeš je zrenovovat a pak pronajímat nebo prodat s vyšším ziskem. A hlavně sleduj lokalitu, vyhledej místa s růstovým potenciálem, kde ceny ještě nejsou přehnané. Nezapomeň si udělat důkladný průzkum trhu, aby ses vyhnul špatným investicím. Klíčem je trpělivost a plánování.

108 slov
1.1 minut čtení
8. 12. 2023
Renata Štefanová
Renata Štefanová

Investovat do realit bez dluhů je určitě možný, i když to může být trochu náročnější. Zkus se zaměřit na několik věcí. První je hledat nemovitosti na trhu, kde ceny nejsou vyhnané, třeba nějaké nemovitosti, co potřebují renovaci – ty se dají pořídit levněji a pak je opravit a pronajímat. Můžeš taky zkusit investice do REITs (Real Estate Investment Trusts), což jsou vlastně fondy investující do nemovitostí, a nemusíš kupovat přímo fyzické domy. Další možností je společné investování s dalšími lidmi – třeba najít někoho, kdo má podobné cíle a můžete společně investovat do jedné nemovitosti. Taky se podívej na crowdfundingové platformy zaměřené na reality. A důležité je mít jasný plán a rozpočet – vždycky si dej pozor na to, kolik peněz máš a kolik jsi ochotný riskovat. Když budeš mít dobrý přehled o trhu a budeš trpělivý, tak můžeš začít investovat bez velkého finančního zatížení.

145 slov
1.5 minut čtení
14. 10. 2021
Žaneta Štěpánková
Žaneta Štěpánková