Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší DeFi projekty, do kterých investovat v roce 2025?

Jaké jsou nejlepší DeFi projekty, do kterých investovat v roce 2025?

Zdravím všechny, zajímalo by mě, jaké jsou vlastně nejlepší DeFi projekty, do kterých bych mohl investovat v roce 2025? V poslední době se toho v oblasti decentralizovaných financí děje hodně a já se snažím najít projekty, které mají potenciál přinést slušné zisky. Slyšel jsem o několika zajímavých protokolech a platformách, ale nejsem si jistý, které z nich by mohly být skutečně životaschopné a mít dlouhodobější perspektivu. Jaké vlastnosti by měly mít tyto projekty? Je důležitá jejich likvidita nebo spíš tým za projektem a jeho historie? A co třeba uživatelská základna? Všichni víme, že DeFi může být dost riskantní, takže bych rád slyšel vaše názory a doporučení. Které konkrétní projekty byste mi poradili sledovat nebo do nich investovat? Ať už jde o lending platformy, DEXy nebo třeba yield farming protokoly, všechno mě zajímá. Jak se díváte na trendy jako layer-2 řešení nebo interoperabilitu mezi blockchainy? Jaké jsou vaše osobní zkušenosti s těmito projekty a jakou strategii jste zvolili pro své investice? Děkuji za každou radu!

164 slov
1.6 minut čtení
30. 12. 2023
Barbora Koutná
Barbora Koutná

No, co se týče DeFi projektů v roce 2025, tak je to fakt těžký říct. Spousta lidí teď sází na věci jako Uniswap a Aave, protože mají už dost velkou uživatelskou základnu a solidní likviditu. Ale určitě sleduj i novější projekty, co se zaměřujou na interoperabilitu nebo layer-2 řešení, jako třeba zkSync nebo Arbitrum – to by mohlo mít v budoucnu velký potenciál. Důležitý je taky tým za projektem – pokud mají dobrou reputaci a zkušenosti, je to plus. Obecně bych doporučil rozložit investice, třeba část do lending platforem a část do DEXů nebo yield farming protokolů. A sleduj trendy – DeFi se furt vyvíjí a co bylo hot dneska, může být zítra pasé. Takže buď v obraze a hodně štěstí!

121 slov
1.2 minut čtení
14. 2. 2024
Bohuslav Rada
Bohuslav Rada

No, to je dobrá otázka. V DeFi prostoru se teď hodně mění a je těžký říct, co bude v roce 2025 top. Ale určitě bych zmiňoval projekty jako Aave, Uniswap nebo Curve. Ty mají silnou komunitu a dobře fungující protokoly. Díval bych se i na nové lending platformy, které možná nabízejí nějaké inovativní funkce.

Teď hodně frčí i layer-2 řešení jako zkRollups a Optimistic Rollups, tak na to dej pozor – zrychlují transakce a snižují poplatky. Interoperabilita je taky důležitá, takže projekty jako Polkadot nebo Cosmos můžou mít budoucnost.

Co se týče investic, sleduj likviditu a tým za projektem. Silný tým s dobrou historií je klíčový. Ať už jde o DEXy nebo yield farming, musíš mít nějakou strategii a rozložit riziko. Hlavně buď opatrnej s novinkama, ne všechno je schopné přežít.

Takže sleduj tyhle trendy a projektům s dobrou reputací se určitě vyplatí věnovat pozornost.

145 slov
1.5 minut čtení
23. 1. 2024
Dana Zemanová
Dana Zemanová