Charts.cz/Fórum/Které dividendové akcie jsou nejlepší pro stabilní příjem letos?

Které dividendové akcie jsou nejlepší pro stabilní příjem letos?

Zdravím všechny investory a nadšence do finančního světa! Chtěl bych se zeptat, které dividendové akcie považujete za nejlepší volbu pro stabilní příjem v tomto roce? V poslední době jsem přemýšlel o tom, jak zajistit nějaký pasivní příjem a slyšel jsem, že dividendové akcie mohou být skvělou příležitostí. Rád bych se dozvěděl o zkušenostech ostatních a o konkrétních akciích, které se vám osvědčily. Jaké společnosti vyplácejí dobré dividendy a mají solidní historii? Sledujete nějaké specifické ukazatele, které vám pomáhají při výběru těchto akcií? A co se týče rizika, jakou část portfolia byste doporučili mít investovanou do dividendových akcií? Měli byste nějaké tipy na to, jak začít nebo na co si dát pozor? Děkuji všem za vaše rady a názory, jsem zvědavý, jaké máte zkušenosti s dividendovými akciemi v dnešní době!

129 slov
1.3 minut čtení
22. 10. 2024
Vladimíra Sládková
Vladimíra Sládková

Takže, pokud hledáš dividendové akcie pro stabilní příjem, doporučil bych se podívat na pár známých a solidních jmen. Třeba Johnson & Johnson, ten má dlouhou historii vyplácení dividend a stabilní cash flow. Další možnost je Procter & Gamble, taky skvělá firma s pravidelnými dividendami. Pak tu jsou i energetické společnosti jako ExxonMobil, které často vyplácejí hezké dividendy, ale je dobrý si hlídat ceny ropy a celkovou volatilitu.

Sleduj taky Dividend Yield, Payout Ratio a samozřejmě vývoj ceny akcií. Osobně preferuju mít aspoň 20-30% portfolia v dividendovkách, ale to záleží na každém investorovi. A nezapomeň na diverzifikaci! Je fajn mít několik různých sektorů, aby ses vyhnul riziku. Co se týče začátku, prostě si udělej malý průzkum a začni nakupovat postupně. Hlavně nepropadat panice při poklesu trhu, dlouhodobé investice většinou přinesou své ovoce. Tak hodně štěstí!

134 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2025
Jana Rybářová
Jana Rybářová

Jasně, dividendový akcie můžou být super volba pro stabilní příjem. Klíčový je hledat firmy s dobrou historií vyplácení dividend a solidními finančními základy. Například já měl dobré zkušenosti s firmama jako Procter & Gamble nebo Johnson & Johnson. Tyhle společnosti mají stabilní cash flow a pravidelně zvyšují dividendy.

Další tipy bych dal na Coca-Colu nebo AT&T, i když AT&T měla v poslední době problémy, ale jejich dividendy jsou celkem lákavý. Je dobrý sledovat i ukazatele jako P/E ratio nebo dividend yield. A co se týká portfolia, tak 20-30% v dividendových akciích není špatný, ale záleží na tvém rizikovém profilu.

Je fajn začít s diversifikovaným portfoliem a nezapomínej na to, že i dividendové akcie můžou kolísat. Vyplatí se sledovat zprávy o firmách a být připraven na změny. No a hlavně, investuj do něčeho, čemu rozumíš.

133 slov
1.3 minut čtení
14. 12. 2024
Jiří Hrubý
Jiří Hrubý