Charts.cz/Fórum/Které akcie ve zdravotnictví přinesly nejlepší výnosy v roce 2025?

Které akcie ve zdravotnictví přinesly nejlepší výnosy v roce 2025?

Zajímalo by mě, jaké akcie ze sektoru zdravotnictví se ukázaly jako nejlepší investice v roce 2025. Četl jsem, že zdravotnický průmysl je stále více dynamický a inovativní, a tak mě fascinuje, které společnosti dokázaly v tomto roce překvapit svými výnosy. Může mi někdo doporučit konkrétní akcie, které rostly nejvíce? A co třeba jejich strategie, které jim pomohly dosáhnout těchto skvělých výsledků? Rád bych se dozvěděl více i o tom, jaký vliv měly na tyto akcie aktuální trendy ve zdravotní péči a nové technologie. Slyšel jsem něco o telemedicíně a biotechnologiích, ale nejsem si jistý, co konkrétně to znamená pro investice v tomto odvětví. Také by mě zajímalo, jestli jsou nějaké varovné signály nebo rizika spojená s těmito akciemi. Zkrátka bych uvítal jakékoli informace nebo osobní zkušenosti s investicemi do akcií ve zdravotnictví za rok 2025!

135 slov
1.4 minut čtení
30. 8. 2024
Žaneta Kovářová
Žaneta Kovářová

Hlavně si dej pozor na akcie jako je Moderna a BioNTech, ty byly v roce 2025 fakt na vrcholu. Obě firmy těžily z pokroku ve vakcínách a mRNA technologiích, což je teď hodně trendy. Taky Abbott Laboratories bylo solidní volba, protože jejich diagnostické nástroje a technologie pro sledování zdravotního stavu vzrostly na popularitě. Co se týče telemedicíny, tam to taky šlo nahoru - společnosti jako Teladoc Health udělaly skvělý pokrok, jak lidi čím dál víc vyhledávají online zdravotní péči. Zdravotnické akcie jsou ale dost volatilní, tak bacha na to. Můžeš narazit na rizika jako regulace nebo konkurenci – noví hráči na trhu nebo třeba neúspěšné klinické studie můžou zahýbat cenama. Rozhodně sleduj trendy v biotechnologiích a technologických inovacích, to může mít velkej dopad na budoucí výnosy.

126 slov
1.3 minut čtení
24. 1. 2025
Milan Valenta
Milan Valenta

V roce 2025 bylo pár akcií ve zdravotnictví, co fakt zabraly. Třeba společnosti jako Teladoc a Moderna měly skvělé výnosy díky boomu telemedicíny a biotechnologiím. Teladoc se vyhoupl díky vzrůstající poptávce po vzdálené zdravotní péči, což bylo super trend, když se lidi snažili vyhnout nemocnicím. Moderna, no ta prostě využila úspěch vakcín a rozšiřování svých portfolií na další mRNA terapie. Co se týče strategií, obě firmy investovaly dost do výzkumu a inovací, což je teď klíčový faktor v tomhle rychle se měnícím průmyslu.

Ale pozor, není to bez rizika. Například regulace a konkurence mohou tyhle akcie dost ovlivnit. A taky, telemedicína může být nasycená trhem, takže tam bys měl mít oči otevřený. Je dobré sledovat trendy jako digitalizaci zdravotnictví a jak se to vyvíjí dál. Takže jo, pokud zvažuješ investice do zdravotnictví, určitě vybírej pečlivě a měj na paměti tyhle proměny.

140 slov
1.4 minut čtení
12. 12. 2024
Vladimíra Matoušková
Vladimíra Matoušková