Jak mohu investovat do solární energie?
Zajímá mě, jak vlastně začít s investováním do solární energie, protože je to téma, které mě už delší dobu fascinuje. Slyšel jsem, že solární panely jsou super a může to být skvělý způsob, jak šetřit na nákladech za elektřinu a přitom být nějak ekologičtější. Ale kde začít? Je lepší investovat přímo do instalace solárních panelů na vlastní střechu, nebo spíš zkusit nějaké akcie společností, které se tímto zabývají? A co takhle crowdfundingové projekty zaměřené na solární energii? Je to dobrá volba? Zajímalo by mě i to, jestli je tady možnost získat nějakou dotaci nebo podporu od státu, když se rozhodnu pro instalaci. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody jednotlivých přístupů k investování do solární energie? A co když bych chtěl začít s něčím menším, jako je například investice do malých solárních projektů? Je to vůbec možné a má to smysl? Slyšel jsem také, že existují různé technologie jako fotovoltaické panely nebo solární kolektory – co je lepší pro investici? Od jakého objemu peněz by se teda vyplatilo začít? Měl bych si udělat nějaký průzkum trhu nebo rovnou oslovit odborníky a firmy, co se tím zabývají? Bude mi stačit malá investice na začátku nebo musím počítat s vyššími náklady? Předem díky za všechny rady a zkušenosti!