Jak diversifikovat investice, když je všechno tak nejisté?
V poslední době se cítím dost ztracený, co se týče investic. Trhy jsou neustále v pohybu, inflace stoupá a nevím, co můžu očekávat. Zvažoval jsem, jak důležité je diversifikovat své investice, ale teď si nejsem jistý, jak na to. Když vidím, jak ceny akcií kolísají a kryptoměny jsou naprosto nepředvídatelné, mám pocit, že i když bych chtěl investovat do různých oblastí, tak to vlastně nemá smysl. Jak tedy mohu diversifikovat investice v tak nejisté době? Mám vsadit na akcie z různých sektorů nebo investovat do nemovitostí? A co třeba alternativní investice jako NFT nebo kryptoměny? Není to riskantní? Co byste doporučili jako rozumnou strategii pro diversifikaci v této chaotické ekonomice? Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto procesem? Jaké faktory bych měl brát v úvahu při rozhodování o tom, do čeho investovat? Někdo říká, že nejlepší je mít mix různých typů aktiv a jiní tvrdí, že je lepší se soustředit na pár silných investic. Co si o tom myslíte? Jak bych měl začít s diversifikací, když mám omezený rozpočet a nechci příliš riskovat?