Charts.cz/Fórum/Je bezpečné držet kryptoměny na burze pro příjem?

Je bezpečné držet kryptoměny na burze pro příjem?

Zajímá mě, jak to vlastně je s bezpečností držení kryptoměn na burze. V poslední době se stále častěji mluví o rizicích spojených s hacky a útoky na burzy, a to mě nutí přemýšlet, jestli je rozumné nechávat své kryptoměny právě tam. Chtěl bych vědět, jestli se vyplatí mít kryptoměny uložené na burze, když chci z nich generovat nějaký pasivní příjem. Jaké máte zkušenosti s tímto tématem? Myslíte si, že je lepší je převést do nějaké peněženky, nebo je v pořádku je nechat na burze, pokud očekávám nějaké zisky? A co třeba ty poplatky za výběr nebo obchodování? Ovlivňuje to nějak moji celkovou strategii? Narazil jsem i na různé tipy ohledně diversifikace a investování do různých typů kryptoměn, ale přesto mám pocit, že bezpečnost na burze je zásadní otázka. Jak byste doporučili postupovat těm, co chtějí mít vyvážený poměr mezi dostupností svých aktiv a bezpečností? Děkuju za vaše názory!

148 slov
1.5 minut čtení
23. 7. 2023
Dana Rybářová
Dana Rybářová

Držení kryptoměn na burze může být pohodlné, ale není to úplně bez rizika. Hacky a útoky na burzy jsou časté a i když některé burzy mají vysokou úroveň zabezpečení, nikdy to není stoprocentní. Když chceš generovat pasivní příjem, je fajn mít kryptoměny na burze, kde můžeš snadno obchodovat nebo stakovat, ale měl bys mít na paměti, že to zvyšuje šanci na ztrátu.

Pokud ti jde o bezpečnost, doporučuje se mít většinu svých aktiv v hardwarové peněžence nebo jiných bezpečných peněženkách a na burze nechávat jen to, co potřebuješ pro obchodování nebo pro generování toho příjmu. Poplatky za výběr a obchodování taky hrají roli – čím víc vybíráš nebo obchoduješ, tím víc platíš. Takže je dobré si udělat plán, kolik chceš vlastně mít na burze a kolik radši přesuneš jinam. Diversifikace je určitě dobrá strategie, ale nezapomeň na tu bezpečnost. Vždycky je lepší mít nějaký poměr mezi dostupností a ochranou tvých aktiv.

151 slov
1.5 minut čtení
15. 12. 2022
Aleš Průcha
Aleš Průcha

Držení kryptoměn na burze může být riskantní, protože hacky jsou bohužel časté. Když chceš generovat pasivní příjem, je fajn mít kryptoměny na burze kvůli jednoduchosti a rychlosti obchodování, ale je dobrý mít na paměti, že tím zvyšuješ riziko ztráty. Pokud to s investováním myslíš vážně, doporučuju alespoň část přesunout do hardwarové peněženky nebo jiné bezpečné peněženky, aby ses chránil před potenciálními útoky. Co se týče poplatků za výběr nebo obchodování, ty můžou ovlivnit tvé zisky, takže je dobrý to taky zvážit při plánování strategie. Diversifikace je důležitá, ale nechávat všechno na burze není ideální. Lepší je najít rovnováhu mezi dostupností a bezpečností - třeba část držet na burze pro snadný přístup a zbytek v peněžence. Takže jo, přemýšlej o tom a buď opatrnej.

123 slov
1.2 minut čtení
5. 10. 2024
Patrik Říha
Patrik Říha