Jak diverzifikovat portfolio se zlatem a stříbrem?
Zajímalo by mě, jak vlastně správně diverzifikovat investiční portfolio, když chci zahrnout zlato a stříbro. Vím, že oba kovy jsou považovány za bezpečné přístavy v těžkých obdobích, ale jakým způsobem je nejlepší je kombinovat s dalšími investicemi? Mám na mysli nejen fyzické zlato a stříbro, ale také různé investiční nástroje jako ETF, akcie těžařských společností nebo dokonce i drahé kovy jako součást celkového portfolia. Jaký je vůbec správný poměr mezi těmito kovy a ostatními aktivy? Co třeba kryptoměny nebo nemovitosti? Kolik procent mého portfolia by mělo být alokováno do těchto drahých kovů? A co když přijde nějaká krize nebo inflace, je lepší mít více zlata než stříbra, nebo naopak? Jak se vlastně rozhodnout, kdy prodat nebo koupit tyto kovy, abych maximalizoval zisk? A co může ovlivnit cenu zlata a stříbra – sledovat nějaké fundamentální ukazatele nebo spíš technickou analýzu? Doufám, že mi někdo bude schopen poradit, protože se v tomhle světě investic teprve učím a rád bych měl jasno v tom, jak se do toho pustit správně.