Jak si vybrat správné indikátory pro technickou analýzu?
Když se člověk rozhodne ponořit do světa technické analýzy, brzy zjistí, že existuje celá řada indikátorů, které mohou pomoci při analýze trhu. Ale jak vlastně vybrat ty správné? Je jich tolik, že se člověk snadno ztratí. Mám pocit, že jsem narazil na základní problémy, když se snažím zjistit, co všechno ti jednotliví indikátory vlastně znamenají. Kde začít? Je lepší zaměřit se na jednoduché ukazatele, jako je klouzavý průměr nebo RSI, nebo se pustit do složitějších jako jsou Bollingerova pásma či MACD? A co když si nejsem jistý, zda mi tyto indikátory poskytnou užitečné signály? Jak moc by měly být tyto nástroje spolehlivé a co když ukazují rozporuplné informace? Také mě zajímá, zda je dobré používat více indikátorů najednou nebo se snažit o minimalismus s jedním či dvěma. Je pravda, že někdy méně je více? Jakou roli hrají tržní trendy a volatilita v rozhodování o výběru indikátorů? A co další faktory jako fundamentální analýza nebo aktuální zprávy? Může mít vliv i moje osobní investiční strategie na to, jaké indikátory by mi měly dávat smysl? Rád bych slyšel názory ostatních, kteří se s těmito otázkami potýkali. Jak jste si vybrali své oblíbené indikátory pro technickou analýzu a co na tom funguje pro vás?