Jaké faktory teď nejvíc zvyšují hodnotu realit?
Zajímalo by mě, co momentálně hraje největší roli při zvyšování hodnoty nemovitostí. V poslední době se hodně mluví o tom, jak se trh s realitami vyvíjí, a já bych chtěl vědět, co konkrétně teď určuje, jestli bude cena nemovitosti růst nebo klesat. Myslím tím nejen nějaké tradiční věci jako lokalita nebo velikost bytu, ale třeba i vliv technologií, jako jsou chytré domy nebo ekologické prvky. Jak moc hraje roli ekonomická situace, úrokové sazby nebo dokonce trendy v oblasti bydlení? Vidíte třeba vliv pandemie na to, jak lidé preferují bydlení v bytech versus domech? A co třeba dostupnost služeb a infrastruktur? Myslím, že je zajímavé sledovat, jak se mění preference lidí a co to znamená pro investice do nemovitostí. Slyšel jsem také něco o tom, že některé městské oblasti se stávají atraktivnějšími kvůli rozvoji nových projektů. Jak moc tedy tyto faktory ovlivňují rozhodování investorů? Jaké konkrétní ukazatele bych měl sledovat, pokud chci investovat do realit a mít přehled o tom, kde to vypadá nadějně? Děkuji za každou radu a postřeh!