Ceny nemovitostí na vzestupu - jak investovat?
Už delší dobu sleduji, jak ceny nemovitostí stále rostou a mám pocit, že se mi to nějakým způsobem vymyká z rukou. Když se podívám na trh, je jasné, že je to v poslední době hodně dynamické a pro mě jako investora to není úplně jednoduché. Mám zájem o investice do nemovitostí, ale když vidím ty ceny, nevím, jestli je to ještě vůbec rozumné. Je lepší počkat, až se ceny trochu uklidní, nebo mám risknout a vstoupit do tohoto boje teď? A co když se ceny nemovitostí ještě více zvednou? Jaký by byl ideální čas na nákup? Přemýšlel jsem také o alternativních možnostech – co třeba investice do menších nemovitostí nebo pronájem bytů? Je to vůbec výhodné v porovnání s těmi vysokými cenami? A co říkáte na crowdfundingové platformy pro investice do nemovitostí? Fungují tyhle projekty vůbec a jsou bezpečné? Mohli byste mi prosím poradit, jak se v tomhle celém orientovat a co vlastně dělat, když chci investovat, ale ceny pořád rostou? Vím, že každá rada je drahá, ale opravdu bych ocenil nějaké zkušenosti nebo tipy od vás. Děkuji!