Charts.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší platformy pro prodej NFT a získání příjmů?

Jaké jsou nejlepší platformy pro prodej NFT a získání příjmů?

Zajímalo by mě, jaké platformy jsou v současnosti nejvhodnější pro prodej NFT. Slyšel jsem o několika známých jako OpenSea nebo Rarible, ale chtěl bych vědět, jestli existují i jiné, které by mohly být zajímavé. Mám na mysli jak ty, které mají nízké poplatky, tak i ty, které nabízejí dobré marketingové nástroje pro zvýšení viditelnosti. Je důležité mít na paměti, že chci prodávat různé druhy digitálních umění a možná i nějaké hudební díla. Jak si vedou různé platformy z hlediska uživatelské přívětivosti? Jak snadné je nastavit účet a začít prodávat? Zajímají mě také zkušenosti ostatních s vyplácením příjmů. Jak dlouho trvá než se dostanou peníze na účet po prodeji NFT? A co bezpečnost? Jak se chránit před podvodníky a nelegálním kopírováním mých děl? Také by mě zajímalo, zda někdo z vás využívá nějaké specifické platformy pro marketing svých NFT nebo má nějaké tipy na propagaci. Díky za všechny rady a postřehy!

150 slov
1.5 minut čtení
21. 12. 2023
Kateřina Moravcová
Kateřina Moravcová

Když jde o prodej NFT, tak OpenSea a Rarible jsou jasný favoriti, ale určitě zkus i další jako Foundation nebo Mintable. Foundation je super, když máš kvalitní umění, ale tam musíš být pozvaný. Mintable zase nabízí nízký poplatky a je to celkem easy na nastavení. Většina těch platforem má jednoduchý rozhraní, takže se do toho rychle dostaneš.

Co se týče vyplácení peněz, tak to většinou trvá pár dní, ale záleží na platformě a blockchainu. Bezpečnost je důležitá, takže si dej pozor na phishing a vždy ověřuj odkazy. Taky dobrý je používat hardwarovou peněženku pro ukládání NFT.

Pro marketing bych doporučil sociální sítě jako Twitter nebo Instagram. Můžeš si taky udělat vlastní webovku nebo blog, abys zvýšil viditelnost. Pomáhá to, když se zapojíš do komunitních diskuzí a ukazuješ svoje práce. Takže hodně štěstí s prodejem!

132 slov
1.3 minut čtení
19. 12. 2024
Lenka Holušová
Lenka Holušová

Takže, co se týče prodeje NFT, OpenSea a Rarible jsou fakt známé, ale určitě zkus i Hic et Nunc nebo Foundation. Hic et Nunc má celkem nízké poplatky a je hodně zaměřený na umělce, což se ti může hodit. Foundation je zase víc exkluzivní, ale uvidíš, že tam je víc lidí ochotných zaplatit za kvalitní díla. Z pohledu uživatelský přívětivosti jsou tyhle platformy v pohodě, registrace je většinou rychlá a intuitivní.

Co se vyplácení peněz týče, většinou to bývá do pár dnů po prodeji, ale můžeš narazit i na delší čekání, záleží na platformě. Bezpečnost je velký téma, tak si dej pozor na phishingový stránky a vždycky si dvakrát prověřuj odkazy.

Na propagaci NFT doporučuji využít sociální sítě jako Twitter nebo Instagram, tam se to hrozně táhne. Můžeš taky zkusit Discord skupiny zaměřené na NFT, tam najdeš hodně lidí s podobnýma zájmama. Celkově to chce být aktivní a stále sdílet svý práce, aby tě lidi začli vnímat.

157 slov
1.6 minut čtení
6. 1. 2025
Ivana Vlková
Ivana Vlková