Na co se dívat při koupi digitálního umění v NFT?
Zajímám se o koupi digitálního umění, které je dostupné jako NFT, ale mám spoustu otázek ohledně toho, na co bych se měl zaměřit. Vím, že existuje mnoho faktorů, které mohou ovlivnit hodnotu digitálního umění, ale jak konkrétně poznat, co je kvalitní a co ne? Jak důležité jsou prodejní historie a reputace umělce? Měl bych se dívat na to, kolik podobných děl už bylo vytvořeno nebo prodáno? Jakou roli hraje popularita platformy, na které je NFT vydané? A co když umělec není tak známý, ale jeho styl mě oslovuje – má smysl investovat do takového díla? Jak moc je důležité sledovat trendy v NFT komunitě a jak zjistit, co je aktuálně „in“? Je dobré mít nějaký rozpočet a držet se ho, nebo byste měli být flexibilní a reagovat na příležitosti? A co bezpečnost – jak zajistit, abych nekoupil něco falšovaného nebo aby mi někdo neukradl mé investice? Existuje něco jako garance nebo záruka při koupi NFT? Na co všechno si dát pozor, abych se vyhnul špatným rozhodnutím a nakonec nelitoval své investice? Mám pocit, že se v tom všem ztrácím a potřeboval bych nějaké rady nebo tipy od těch, kteří mají více zkušeností s tímto trhem.