Jak vybrat dobrou nemovitost na investici?
Rozhodl jsem se do světa investic a konkrétně do nemovitostí, ale vůbec nevím, jak začít. Všude čtu, že investice do nemovitostí může být skvělou příležitostí, ale jak poznám, která nemovitost je ta pravá? Jak zjistit, jestli je lokalita vhodná pro investice? Mám se zaměřit na byty nebo spíše na domy? A co ceny – jak poznat, zda je cena nemovitosti rozumná nebo jestli je přehnaná? Co všechno bych měl brát v úvahu, abych se vyhnul špatné investici? Jak důležité jsou náklady na údržbu a další poplatky, které už nevidím na první pohled? Je dobré mít nějaký plán pro pronájem, nebo bych měl spíš myslet na to, že jednou prodám? A co právní záležitosti – jak moc se do toho mám ponořit? Je dobré si najmout realitního makléře, nebo to zvládnu sám? Jsou nějaké osvědčené tipy nebo triky, které by mi mohly pomoci udělat správné rozhodnutí? Vím, že je toho hodně a může to znít jako chaos, ale rád bych dostal nějaký přehled o tom, jakým způsobem se dá vybrat opravdu dobrá nemovitost pro investici. Každý má jiné názory a rady, takže co byste doporučili?