Charts.cz/Fórum/Jaké akcie v obnovitelné energetice teď frčí?

Jaké akcie v obnovitelné energetice teď frčí?

Zdravím všechny, v poslední době se mi čím dál víc líbí myšlenka investování do obnovitelné energetiky. S tím, jak roste zájem o udržitelnost a ekologické projekty, přemýšlím, které akcie z tohoto sektoru jsou momentálně na vzestupu. Slyšel jsem, že některé společnosti zabývající se solárními panely nebo větrnou energií zaznamenávají výrazný růst a chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás má aktuální tipy na akcie, které frčí. Které firmy by podle vás mohly být dobrým kandidátem na investici? Zajímalo by mě také, jestli je lepší sázet na zavedené giganty jako jsou First Solar nebo Vestas, nebo byste raději doporučili menší společnosti, které mají potenciál rychle růst. Jaké má zkušenosti někdo z vás? A co třeba nové technologie jako vodíková energie – má smysl do toho investovat? Budu rád za každou radu a zkušenost! Díky moc.

135 slov
1.4 minut čtení
18. 9. 2024
Michal Kašpar
Michal Kašpar

Zdravím, já se teď koukal na akcie jako je Enphase Energy, co dělají solární technologie, a jejich růst je fakt zajímavý. Pak je tu NextEra Energy, která je obří v oblasti obnovitelné energie, taky by mohla být fajn volba. Mě osobně láká i malá firma Bloom Energy, co se zabývá palivovými články - mají potenciál, i když jsou ještě trochu rizikovější. Co se týče Vestas, ti mají solidní pozici v oblasti větrné energie a jsou dobře zavedení, ale myslím, že menší firmy s inovativními technologiemi můžou překvapit. Vodíková energie se začíná dost rozjíždět, takže investice do firem jako Plug Power by mohla být zajímavá. Sázka na zavedené firmy je sice bezpečnější, ale s menšími společnosti můžeš hodně vydělat, pokud se to povede. Je dobré sledovat novinky a trendy v oboru.

130 slov
1.3 minut čtení
8. 11. 2023
František Beneš
František Beneš

V současnosti je fakt hodně zajímavá situace v obnovitelné energetice. Určitě se vyplatí koukat na akcie jako je First Solar, protože mají solidní pozici a vysoce kvalitní panely. Vestas zase dominuje ve větrných turbínách a s jejich zkušenostmi to vypadá dobře. Ale taky bych se nebál menších firem, občas mají větší potenciál pro růst, jen je to samozřejmě rizikovější. Co se týče vodíkové energie, tam je hodně hype, ale ještě je to takový divoký západ. Může to být zajímavé, ale doporučil bych si udělat víc průzkumu a nespolehnout se jen na trendy. Hlavně se dívej na fundamenty a dlouhodobé plány těch firem.

102 slov
1 minut čtení
30. 6. 2024
Alena Jonášová
Alena Jonášová