Charts.cz/Fórum/Kde sledovat ceny stříbra a zlata, abych byl v obraze?

Kde sledovat ceny stříbra a zlata, abych byl v obraze?

Zajímá mě, jakým způsobem mohu sledovat aktuální ceny stříbra a zlata, protože bych chtěl mít přehled o tom, co se na trhu děje. Už nějakou dobu uvažuju o investici do těchto drahých kovů a rád bych měl co nejaktuálnější informace. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní webové stránky nebo aplikace, které doporučujete, kde lze ceny sledovat v reálném čase. Myslím třeba i to, jestli je lepší se podívat na specializované finanční portály, nebo jestli je dobré sledovat zprávy ze světa financí. Jaký máte názor na to, zda by mi mohly pomoci i mobilní aplikace? A co záložky na burzovních stránkách? Dále bych chtěl vědět, zda existují i nějaké fóra nebo komunity, kde se lidé dělí o své názory a tipy ohledně investic do těchto kovů. Mohli byste mi doporučit i nějaké online kurzy nebo zdroje informací, které by mi pomohly pochopit trh s drahými kovy lépe? V poslední době slyším stále více o volatilitě cen stříbra a zlata a rád bych věděl, jakým způsobem tyto změny sledovat. Bude pro mě užitečné mít přehled o historických cenách a trendech? Prosím, podělte se o své zkušenosti a tipy jak sledovat tyto ceny efektivně.

192 slov
1.9 minut čtení
21. 3. 2024
Vladimír Vojtěch
Vladimír Vojtěch

Sledování cen zlata a stříbra je dneska fakt jednoduchý. Doporučuji kouknout na weby jako je Kitco nebo GoldPrice, maj tam aktuální ceny a grafy. Pokud preferuješ mobilní aplikace, tak se mrkni na aplikace jako je Investing.com nebo už zmiňovaný Kitco, tam máš všechno v real-time a můžeš dostat notifikace na změny cen.

Fórum nebo komunity ohledně investic najdeš třeba na Redditu, nebo se přidej k nějakým českým diskuzím kolem investic. Tam se lidi dělí o zkušenosti a tipy, co se fakt vyplatí.

Historické ceny a trendy jsou super věc, když chceš chápat, jak se trh hýbe. Můžeš použít stránky jako TradingView, kde si nastavíš různé časové rámce a sleduješ, co se děje za delší období.

A k těm online kurzům – doporučuji kouknout na YouTube, najdeš tam spoustu videí od lidí, co se v tom vyznají. Taky můžeš najít nějaké placené webináře, pokud chceš hlouběji proniknout do teorií investování do drahých kovů.

150 slov
1.5 minut čtení
23. 2. 2021
Miroslava Janečková
Miroslava Janečková

Sledovat ceny zlata a stříbra je teď snadný, stačí pár dobrých zdrojů. Doporučuju se podívat na weby jako Kitco, tam mají ceny v reálném čase a taky spoustu článků o trhu. Je dobrý sledovat i CNBC nebo Bloomberg, ty zprávy jsou často aktuální a pokrývají i analýzy. Mobilní aplikace jako Gold Price Live nebo Silver Price jsou super, můžeš mít ceny pořád u sebe.

Co se fór týče, zkuste Reddit, tam jsou subreddity jako r/Gold a r/Silver, kde lidi sdílí své názory a tipy. Historické ceny najdeš na stránkách jako MacroTrends nebo TradingView, což je fajn pro pochopení trendů.

Kurzy? Na Coursera nebo Udemy jsou občas kurzy o investování do drahých kovů, to by ti mohlo pomoct. Jo a měj na paměti tu volatilitu, sleduj zprávy z trhu a měj oči otevřené na dlouhodobé trendy. Hlavně si dělej poznámky o tom, co se děje, to ti pomůže udělat si obrázek.

148 slov
1.5 minut čtení
22. 7. 2020
Andrea Hlaváčová
Andrea Hlaváčová