Jaké mýty kolem realit brání lidem investovat?
Myslím, že je spousta lidí, kteří by chtěli investovat do nemovitostí, ale pořád se bojí udělat ten první krok. Fakt mě zajímá, jaké mýty nebo pověry kolem realit lidi odrazují. Například, slyšel jsem, že někteří si myslí, že investice do nemovitostí je jen pro bohaté. Je to pravda? Můžete mi říct, jestli fakt potřebujete mít obrovský kapitál na to, abyste mohli koupit první byt nebo dům? A co takový názor, že nemovitosti se vždycky zhodnocují? Říká se, že je to jistá investice, ale co když trh klesne? Je to vůbec možné? Také bych chtěl vědět, jestli je pravda, že správa nemovitosti je neskutečně složitá a časově náročná věc. Představte si, kolik času musíte věnovat tomu, abyste se starali o nájemníky nebo o opravy. Jak moc je to skutečně komplikované? A co třeba obavy z toho, že se nemovitost může stát nevhodnou investicí kvůli špatné lokalitě? Jak poznat, jestli je místo dobré pro budoucí růst ceny? Mám pocit, že spousta těchto mýtů brání lidem vidět potenciál v realitách jako způsobu pasivního příjmu. Myslíte si, že tyto mýty mají něco společného s tím, proč lidé neinvestují? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito obavami? Jak jste je překonali alebo jste naopak jen váhali? Vím, že se říká „kdo neriskuje, ten nepije šampanské“, ale co když ten risk není vůbec nutný? Co si o tom myslíte?