Jak správně rozdělit investice mezi akcie a kryptoměny?
V poslední době se stále více lidí zajímá o investování, ale je to tak složité, že si nejsem jistý, jak začít. Chtěl bych se zeptat, jak správně rozdělit své investice mezi akcie a kryptoměny. Jaké procento by mělo být v akciích a kolik v kryptoměnách? Je lepší mít většinu peněz v tradičních akciích, nebo je riziko spojené s kryptoměnami tak vysoké, že by to mělo být naopak? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní strategie nebo pravidla, podle kterých bych se měl řídit při tomto rozdělování. A co třeba volatilita trhu? Jak moc by měla ovlivnit mé rozhodnutí o tom, kolik investovat do jednotlivých oblastí? Mám obavy z toho, že když vložím příliš mnoho peněz do kryptoměn, tak se mi to může rychle vrátit jako bumerang. Na druhou stranu, pokud neumístím dostatek peněz do akcií, mohlo by mi to utéct před nosem. Jak tedy najít tu správnou rovnováhu? Je lepší být konzervativní a držet se spíše akcií, nebo je fajn mít i nějaké rizikovější kryptoměny ve svém portfoliu? Zajímalo by mě i to, jak ostatní lidé přistupují k těmto otázkám a jaké mají zkušenosti s investováním do těchto dvou oblastí. Díky za jakékoli rady!