Jak se zbavit strachu při investování do volatilních aktiv?
Přemýšlím o tom, jak se zbavit toho hrozného strachu, který cítím, když investuji do něčeho tak nejistého, jako jsou volatilní aktiva. Když vidím, jak ceny kryptoměn skáčou nahoru a dolů, nebo když sleduji akcie, které se mohou během jednoho dne propadnout i o desítky procent, mám pocit, že mi srdce vyskočí z hrudi. Rád bych se pustil do investování, hlavně do věcí jako jsou cryptocurrency nebo nějaké ty trendy NFT, ale ten strach mě pořád brzdí. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás má nějaké tipy na to, jak se naučit lépe zvládat své emoce při investování. Jak si můžu vytvořit nějakou strategii, která mi pomůže překonat ten neustálý strach z toho, že přijdu o peníze? Četl jsem něco o diverzifikaci portfolia a o tom, že je dobré mít plán a dodržovat ho, ale pořád mám pocit, že ten strach je silnější než rozum. Měli jste někdy podobné pocity? Jak jste se s tím vyrovnali? Co vám pomohlo cítit se bezpečněji při investování do těchto rizikových aktiv? Opravdu bych ocenil jakoukoli radu nebo zkušenost, kterou byste mohli sdílet.