Charts.cz/Fórum/Kdy nakoupit kryptoměny? Sezónní vlivy na trh

Kdy nakoupit kryptoměny? Sezónní vlivy na trh

Zajímalo by mě, jaký je nejlepší čas na nákup kryptoměn, když vezmu v úvahu sezónní vlivy a trendy, které se na trhu objevují. Vím, že některé měny mají tendenci růst v určitých obdobích roku, ale jak přesně to funguje? Existují nějaké konkrétní měsíce nebo čtvrtletí, kdy je nákup výhodnější? A co víc, jak moc ovlivňují zprávy nebo události, jako jsou konference nebo regulace, sezónní cykly? Mám pocit, že se trh chová jinak na jaře oproti podzimu a zajímalo by mě, jestli to někdo sleduje nebo má nějaké osobní zkušenosti s tímto jevem. Jak se tedy orientovat v tom, kdy je ten správný čas investovat do kryptoměn? Odpovědi by byly moc užitečné.

111 slov
1.1 minut čtení
12. 8. 2021
Václav Kratochvíl
Václav Kratochvíl

Je pravda, že kryptoměny mají určité sezónní trendy. Většinou se říká, že začátek roku může být dobrý čas na nákup, protože spousta lidí investuje po novém roce, což zvyšuje poptávku. Také jaro a léto bývají zajímavé, protože bývá hodně různých konferencí a událostí, které můžou vyvolat pozitivní náladu na trhu. Naopak podzim a zima někdy přinášejí víc volatility a negativních zpráv, zvlášť kolem listopadu a prosince, kdy se trh obvykle chová nervózně.

Taky je dobrý sledovat zprávy ohledně regulací, protože ty můžou trh dost zamíchat. Jakmile se objeví nějaké důležité oznámení, často to vyvolá okamžitou reakci cen. Takže pokud plánuješ investici, sleduj nejen sezónní trendy, ale taky co se děje ve světě kolem kryptoměn. Můžeš se do toho pustit třeba na konci kvartálu, kdy bývá větší aktivita investorů. Měj na paměti, že kryptoměny jsou dost nenáviděné na dlouhodobější pohled, takže pokud nakupuješ, můžeš to brát jako hru na delší dobu.

150 slov
1.5 minut čtení
24. 4. 2024
Eliška Krejčíková
Eliška Krejčíková

Když se díváš na nákup kryptoměn, tak se sezónní trendy fakt hodně liší. Obecně platí, že na jaře a v létě bývá trh aktivnější, což může přitáhnout investory. Lidi často investují na začátku roku, protože mají novoroční předsevzetí, a to může tlačit ceny nahoru. Na podzim ale bývá víc nervozity kvůli tomu, jak se blíží konec roku a lidi chtějí zajišťovat zisky.

Zprávy jako regulace nebo nějaké velké konference fakt hodně ovlivňují trh. Když se něco velkého oznámí, typicky to vyvolá cenové skoky. Třeba když jsou konference o blockchainu, tak to obvykle přiláká pozitivní pozornost.

Osobně jsem si všiml, že leden a prosinec jsou dost volatilní měsíce. Takže pokud sleduješ trh a máš nějaké tipy na trendy, můžeš to brát jako příležitost k nákupům. Ale pozor na to, že kryptoměny jsou dost nevyzpytatelné, takže je dobrý mít strategii a neinvestovat víc, než si můžeš dovolit ztratit.

144 slov
1.4 minut čtení
24. 8. 2024
Jiří Bednář
Jiří Bednář