Investice do NFT vs. tradiční majetek
Zajímalo by mě, jestli má smysl investovat do NFT místo toho, abychom se zaměřovali na tradiční majetek, jako jsou nemovitosti nebo akcie. V poslední době se mluví o tom, jak NFT nabízejí skvělé příležitosti pro zhodnocení peněz, ale zároveň mám pocit, že klasické investice mají nějakou stabilitu a historickou hodnotu. Jak vnímáte budoucnost NFT? Myslíte si, že je možné, aby NFT nahradily tradiční investice? Co když se trh s NFT zhroutí – jaká je záruka, že naše digitální umění nebo sběratelské kousky si vůbec uchovají nějakou hodnotu? A co likvidita? Mám obavy, že prodat NFT může být složitější než prodat dům nebo akcie. Nezmiňujete se hodně o tom, jaké jsou reálné rizika spojená s investováním do tohoto druhu aktiv. Mohli byste mi objasnit, zda bych měl diverzifikovat své portfolio tak, aby zahrnovalo jak tradiční majetek, tak i NFT? Je tady někdo, kdo už investoval do obou a může poskytnout nějaký pohled na výhody a nevýhody? Myslíte si, že třeba za deset let budeme mít nostalgii po časech, kdy jsme investovali do fyzického majetku, nebo bude NFT tou jedinou přijatelnou cestou pro investory? Rád bych slyšel názory těch, kteří znají situaci lépe než já.