Jaké jsou hlavní výhody investování do DeFi?
V poslední době se stále více mluví o DeFi, tedy decentralizovaných financích, a já bych rád věděl, co vše to vlastně obnáší. Zajímá mě, jaké konkrétní výhody má investování do DeFi oproti tradičním finančním institucím. Slyšel jsem, že je to o nezávislosti, ale je to opravdu tak? Jak fungují tyto decentralizované platformy a proč bych měl zvážit investice do nich? Mohli byste mi objasnit, jaké benefity přináší například vyšší zhodnocení, likvidita nebo nízké poplatky? A co bezpečnost? Můžu se spolehnout na to, že moje investice budou chráněny před podvody a hackery, když nebudu mít žádného prostředníka? Také by mě zajímalo, jestli je pro začátečníka snadné se v tomto světě orientovat a jaké jsou možné rizika. Mám pocit, že DeFi může být cestou k pasivnímu příjmu, ale je to opravdu tak jednoduché? Jaké platformy byste doporučili a na co si dát pozor? Vždyť toto téma je tak rozsáhlé a já bych chtěl mít jasnější představu o tom, co všechno mohu očekávat. Takže ještě jednou – jaké jsou hlavní výhody investování do DeFi?