Jak investovat do nemovitostí, když ceny stále kolísají?
Chtěl bych se zeptat, jak vlastně investovat do nemovitostí v době, kdy ceny neustále kolísají a nikdo není schopen přesně říct, co se stane za pár měsíců. Mám pocit, že když už člověk našetří nějaké peníze na investici, tak se ceny nemovitostí zdají být až příliš vysoké a najednou se objeví zprávy o recesi nebo nějakých dalších ekonomických problémech, které všechny plány rozmetou. Je lepší čekat na stabilizaci trhu, nebo je možné investovat i v této nejisté době? Vím, že by se měly brát v úvahu různé faktory jako lokalita, výnosy z pronájmu a tak dále, ale co když si koupím nemovitost a za rok mi její cena spadne o deset procent? Jaký má smysl investovat do nemovitosti, když to může být tak riskantní? A co třeba investice do menších bytů nebo garsoniér na pronájem? Zajímalo by mě i to, jestli mám raději investovat do nemovitosti na vlastní pěst, nebo raději s někým dalším, abych snížil riziko. Jaké máte názory na využití hypoték v této situaci? Možná někoho napadnou i alternativní způsoby jak investovat do realit bez přímého vlastnictví nemovitosti. V každém případě bych rád slyšel vaše zkušenosti a rady ohledně toho, jak se orientovat v tomto dynamickém trhu. Děkuji!