Jak zjistím, jestli je NFT investice dobrá nebo špatná?
Když se člověk začíná zajímat o investice do NFT, najednou ho obklopuje spousta informací a různých názorů. Já osobně jsem v poslední době slyšel hodně o tom, jak jsou NFT jako digitální umění nebo sběratelské kousky velmi žádané, ale zároveň se obávám, že to může být jen dočasný trend. Jak mám vlastně posoudit, zda je investice do NFT rozumná nebo ne? Co všechno bych měl zvážit? Je důležité sledovat konkrétní projekty a jejich vývoj, nebo spíš celkový trh s NFT? Měli byste zkoumat historii prodeje jednotlivých tokenů, abyste pochopili jejich hodnotu, nebo se soustředit na umělce a jejich pověst? Co když narazím na NFT, které má vysokou cenu, ale zdá se mi, že nemá žádnou skutečnou hodnotu? Jaký vliv mají trendy v popkultuře na ceny NFT a jak mohu odhadnout, co bude v budoucnu ceněné? Zajímalo by mě také, jestli má smysl investovat do více projektů najednou nebo raději vsadit na jeden konkrétní kousek. A co když se ukáže, že moje investice nebyla správná volba? Jaký je nejlepší způsob, jak minimalizovat riziko při investování do tohoto stále ještě relativně nového trhu? Myslím si, že je důležité mít nějakou strategii a plán před tím než skočím do světa NFT. Jaké tipy byste doporučili pro někoho jako já, kdo teď teprve začíná? Také by mě zajímalo, jaké platformy jsou považovány za nejspolehlivější pro nákup a prodej NFT – je lepší začít na OpenSea nebo na jiném místě? Rád bych slyšel názory ostatních na tyto otázky a co byste poradili z vlastní zkušenosti.